Szegeden kezdjük a bronzcsatát

Szombat este 18 órakor a Naturtex-SZTE Szedeák otthonában lép pályára a DEAC férfi kosárlabdacsapata a bronzéremért zajló párharc első mérkőzésén. A találkozó győztese számára a sorozat rövidsége miatt karnyújtásnyira kerül a dobogó harmadik foka, és ezzel a nemzetközi kupaindulás lehetősége.

A negyedik összecsapással mindkét elődöntős párharc lezárult a magyar élvonalban. Csapatunk nagy küzdelemben maradt alul a Szolnoki Olajbányász gárdájával szemben, míg a másik ágon a Falco a Szeged fináléról szövögetett álmainak vetett véget. Csalódottságra igazán egyik vesztes félnek sem lehet oka, hiszen a DEAC és a Szedeák is fennállása legsikeresebb szezonját futja. A történelmi idényt a bronzérem megszerzésével koronáznák meg Hajdúságban, és a Tisza partján is.

Nagy meglepetést már biztosan nem fognak okozni egymásnak az együttesek, miután a felkészülést is beleszámítva szombaton nyolcadik alkalommal ütközhetnek meg a 2020-21-es kiírás során. Az eddig lejátszott tétmeccsek eredményei a mieinknek kedveznek: Polyák Lászlóék az alapszakaszban oda-vissza jobbnak bizonyultak csongrádi riválisuknál, áprilisban pedig a Magyar Kupa negyeddöntőjében is diadalmaskodni tudtak Szrecsko Szekulovics legénysége felett.

A kék-fehérek mellett szól azonban a pályaelőny, aminek birtoklása a megszokottnál rövidebb, mindössze két győzelemig tartó párharc esetében különösen értékes lehet. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a cívisvárosiaknak legalább egyszer nyerniük kell Szegeden a harmadik helyért. Amennyiben ez már az első mérkőzésen sikerülne, szerdán már a végső győzelemért, és a jövő évi nemzetközi kupaindulás jogának kiharcolásáért léphetnének parkettre a debreceni kosarasok az Oláh Gábor utcán.

A bronzcsata első felvonása előtt Andjelko Mandics másodedzővel beszélgettünk.