Szerdán Szolnok, szombaton szünet

Szerdán 18 órától a Szolnoki Olajbányász otthonába látogat a DEAC férfi kosárlabdacsapata az NBI A-csoportjának 2. fordulójában. A hétévégére tervezett Zalaegerszeg elleni bajnoki ugyanakkor biztosan elmarad.

A mögöttünk álló hétvégén 210 nap után játszott újra tétmérkőzést a Debreceni Egyetem együttese, a visszatérés pedig jól sikerült, hiszen 97-83 arányban sikerült legyőzni a jó erőkből álló Paksot. Bár a vendégek igazolták, hogy nem véletlenül tartják őket idén is éremesélyesnek, a hajdúságiak nagyszerű kezdés után az összes felzárkózási kísérletüket visszaverték. -Vártuk már nagyon az éles mérkőzéseket, hiszen élsportolók vagyunk, nem pedig edzésmenők, jó érzés volt ennyi idő után újra tétmeccset játszani. Szerencsére extra dobóformát fogtunk ki az ASE ellen, így magabiztosan tudtunk nyerni, de ezt gyorsan el is kell felejtenünk, hiszen a szerda-szombat ritmusban kevés idő van felkészülni a következő találkozóra. -mondta a szezonkezdésről Tóth Ádám.

A Szolnok és a DEAC együttese már találkozott egymással a felkészülés során, a szeptemberi edzőmérkőzésen 80-73 arányban nyert az Olajbányász odahaza. Bár messzemenő következtetéseket nehéz levonni abból a találkozóból, az azért látszott, hogy jól sikerült a Tisza-partiak nyári építkezése. A Warner-Badzim-Cakarun-Szubotics légiós kontingens nagyon erősnek tűnik, Juhossal, Pongóval, Zsírossal és Kováccsal kiegészülve pedig már komoly rotációval rendelkeznek. A fiatal-szabály sem hozza őket nehéz helyzetbe, Rudner, Pallai és Taiwo komoly variációs lehetőséget biztosít Gasper Potocsnik számára.

-Egy jóval erősebb Szolnokkal találkozunk idén, mint tavaly, rutinos magyarjaik mellett a légiósaik is komoly játékerőt képviselnek. Nekik is jól sikerült a felkészülésük, a vírushelyzet nem akadályozta őket, látszik rajtuk, hogy sokat dolgoztak. Egy nagyon erős mérkőzésre számítok, hiszen extra dobóik vannak, de emellett egy brusztolós, kemény kosárlabdát játszanak, úgyhogy csak úgy lehet belemenni ezekbe a párharcokba, hogy felvesszük a kesztyűt. -folytatta a DEAC centere.

Mint ismert az első fordulóban mindössze három párharcot tudtak megrendezni, és már azóta is jócskán változott a tervezett forgatókönyv. A Debreceni Egyetem gárdája a hétvégén például a Zalaegerszeget fogadta volna a 3. fordulóban, de kedden délelőtt a versenyiroda tájékoztatta klubunkat, hogy a zalaiak hat pozitív tesztje miatt biztosan elmarad a szombati mérkőzés, és előrehozott bajnokit sincs módunkban játszani.

-Őszintén szólva nagyon nehéz úgy készülni, hogy nem lehet tervezni, és szinte csak napról-napra tudunk dolgozni, de sajnos ez most nem csak nálunk van így, bármelyik más munkahelyen és a hétköznapi életben egyaránt. Bízom benne, hogy ez rövid időn belül megoldódik. -zárta szavait a magasember.