Szlovén válogatott a DEAC legújabb igazolása

Miha Lapornik személyében megtalálta második külföldi játékosát is a DEAC kosárlabdacsapata. A 28 éves 193 centiméter magas hátvéd az előző szezont a Europe Cup-ban is szereplő SPM Shoeters Den Bosch csapatánál töltötte, melynek színeiben ezüstérmet szerzett a holland bajnokságban.

A szlovén, a spanyol, a litván és a román bajnokságban is megforduló játékos az előző kiírásban 16.5 pontot, 2.5 lepattanót és valamivel több, mint 3 gólpasszt átlagolt. Lapornik 2016 óta tagja a szlovén válogatottnak, legutóbb az Ukrajnában megrendezésre kerülő Eb-selejtezőn lépett pályára, ahol a házigazdák mellett a magyar válogatott ellen is szerepelt.

-Miha egy olyan játékos, aki mind a játékával, mind a személyiségével hasznos tagja lesz a csapatunknak, egy igazi profi, aki rendkívül elkötelezett a kosárlabda iránt. Természetesen nem csak a mentalitása, hanem a játéktudása miatt is került kiválasztásra, nem véletlenül tagja már hosszú ideje a szlovén válogatott bő keretének. Nagyon örülök, hogy sikerült leigazolnunk, biztos vagyok benne, hogy sok szép pillanatot fog majd okozni a debreceni közönségnek. -vélekedett az egy éves szerződést aláíró új igazolásról Milenko Topics vezetőedző.