Szombaton jön a második felvonás a Jászberény ellen

Szombaton egy héten belül másodjára is összecsap egymással a DEAC és a Jászberény az első osztályú férfi kosárlabda bajnokságban. A JKSE-nek várhatóan már több bevethető játékosa is lesz a keddi bajnokihoz képest, de a szombaton 18 órától kezdődő találkozó esélyese így is a Debreceni Egyetem alakulata.

A várakozásoknak megfelelően nem okozott problémát a DEAC kosárlabdacsapatának a hétközi idegenbeli bajnoki Jászberényben, Tóth Ádámék magabiztos, negyvenpontos győzelmet arattak a sereghajtó otthonában. Az alapszakasz első feléből pótolt összecsapás után a sors úgy hozta, hogy egymás után kétszer mérkőznek meg egymással a felek. A JKSE keretében várhatóak változások az „odavágóhoz” képest, hiszen nagy visszatérőjük, Orlando Coleman már játékra jelentkezik, és a sérüléséből felépülő James Kinney pályára lépésére is van esély.

-Teljesen más mérkőzésre számítok, hiszen az első meccsünk előtt tisztában voltunk vele, hogy lesznek hiányzóik, akik szombaton már nagy valószínűséggel játszhatnak. A játékosoknak is azt mondtam, hogy úgy kell készülnünk, mintha ez egy teljesen más ellenfél lenne, támadásban és védekezésben is kell majd apróbb módosításokat csinálnunk. -mondta a szombati összecsapásról Kovács Adrián vezetőedző.

A lélekben már a play-outra készülő Jászberény továbbra is felszabadultan kosárlabdázhat, hiszen az utolsó két hely elkerüléséhez már-már csodára lenne szükségük, így úgy néz ki biztosan osztályozót kell majd játszaniuk a bennmaradásért. A DEAC ezzel szemben kezd formába lendülni, s szépen gyűjtögeti a győzelmeket, ám ahhoz, hogy pályaelőnnyel kezdjék a rájátszást, már nem nagyon lehet hibázniuk a hátralévő nyolc alapszakasz mérkőzésükön.

-Nekünk minden mérkőzés nagyon fontos, az összesre úgy készülünk, hogy győzni szeretnénk. Meg kell próbálnunk ismét negyven percen keresztül nyomás alatt tartani az ellenfelet, és minél jobban limitálni a játékaikat. A második esélyekkel és a festékből kapott pontokkal az elmúlt meccseken is voltak problémáink, annak érdekében, hogy előre tudjunk lépni, muszáj lesz ebben fejlődnünk. Támadásban pedig igyekeznünk kell jobban széthúznunk a pályát, és a lehető legjobb opciókat megtalálni. -zárta szavait a szakember.

A találkozót a Debrecen Televízió és a Mindigo Sport élőben közvetíti.