Tovább robog a Time Out Talks

Csapatunk vezetőedzője, Kovács Adrián a héten is folytatja nagysikerű online webinárium sorozatát, ráadásul ezúttal egymás után két résszel is jelentkezik. Mint ismert, a 26 éves szakember a koronavírus miatt kialakult helyzet alatt sem tétlenkedett, és Time Out Talks néven létrehozott egy továbbképzést, melyet elsősorban magyar kosárlabda edzőknek szán.

-Mióta eldöntöttem, hogy az edzői szakmát választom, folyamatosan igyekszem különböző módon fejleszteni a tudásomat, és erre ugye a nyári holtszezonban van a legtöbb lehetőségem. Sajnos a bajnokság lefújása miatt ez az időszak jócskán megnőtt, ezért a szokásosnál jóval több idő jut most az önképzésre. Külföldön nagyon divatosak a hasonló online kurzusok, és mivel Magyarországon még nem volt hasonló, ezért úgy döntöttem, hogy belevágok. Nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz, de örülök neki, hogy hazánkban is igény van erre.

Kovács Adrián vendége az első részben Tursics Krisztián, az NKE-FCSM CSATA vezetőedzője volt, majd Dzunics Braniszlav, az Atomerőmű mestere következett. Ezt követően a neves spanyol szakember, Jota Cuspinera volt soron, míg a negyedik részben egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül Berényi Sándor (Debreceni KA), Horváth József (Soproni Darazsak Sportakadémia), Kovács Andrea (Szegedi KE), Sárosi Bulcsú (Óbudai Kaszások KA), Székely Norbert (magyar női válogatott szövetségi kapitánya) és Világos András (MAFC) voltak a vendégei.

-A következő vendégem az Alba Fehérvárból is ismerős Jesús Ramírez lesz szerdán 20 órától, és az eddigiektől eltérően én most csak a házigazda szerepét fogom betölteni. Jesus így gyakorlatilag egy önálló webináriumot fog tartani, a téma pedig a scouting alapjai lesznek. Mivel a múlt heti kerekasztal-beszélgetésnek elég nagy sikere volt, és a téma is elég mély, ezért úgy döntöttünk, hogy csütörtökön egy második résszel tovább folytatjuk. Jövőhétre egy újabb nagy dobással készülök, bár részleteket még nem szeretnék elárulni, de ha minden jól alakul, akkor egy Euroligás vezetőedző és egy NBA-ben dolgozó segédedző lesz a vendégem.

Az előadásokat továbbra is a Zoom-on keresztül lehet majd követ, melynek linkjét az esemény napján lehet majd megtalálni a Csapatmunka – edzői szoba Facebook csoportban vagy Kovács Adrián oldalán.