Új vezetőedzővel a régi célokért

Szerda este 18 óra 15 perckor szezonbeli utolsó hazai mérkőzését vívja a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A vasárnap eszközölt változások értelmében a bronzcsata második összecsapásán már Andjelko Mandics vezeti csatába a fehér-feketéket. A találkozóra a szervezők ingyenes belépést biztosítanak az arra jogosultak számára.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Szegeden elszenvedett nagyarányú vereséget követően a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetősége azonnali hatállyal felmentette Kovács Adriánt vezetőedzői feladatai alól. A megüresedett pozíciót az idény végéig Andjelko Mandics fogja betölteni, aki eddig másodedzőként segítette a klub munkáját. A negyvenöt esztendős szakember számára egyáltalán nem újdonság a szerepkör, hiszen korábban több együttes kispadján is megfordult, Debrecenbe szerződése előtt pont a Tisza-partiak gárdáját irányította. Mandics mester kezében a 2020-21-es idény során már háromszor is megfordult a hajdúsági alakulat karmesteri pálcája, vezérletével Tóth Ádámék mindhárom alkalommal győztesen hagyták el a játékteret.

A sikerre szerdán minden eddiginél nagyobb szükségük lesz a cívisvárosi kosarasoknak, mivel egy újabb vereség esetén a mieink búcsút mondhatnak a bronzéremnek, vele együtt pedig a nemzetközi kupaszereplés lehetőségének is. A nagy tétre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a mérkőzést a szokásos egészségügyi feltételek betartása mellett ingyenesen lehet majd megtekinteni az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A belépéshez tizennyolc év felett továbbra is szükség lesz a védettségi igazolványokra, valamint egy fényképes, személyazonosságot igazoló okmányra is. Fontos változás, hogy előbbi már kiváltható az okostelefonokra telepíthető EESZT alkalmazás/EESZT lakossági néven futó applikációval. Bérletes drukkereinknek egy apró ajándékkal is kedveskedünk, ők egy DEAC-os maszkkal lesznek gazdagabbak a bejáratnál.

A szerdai ütközet előtt Andjelko Mandics is megosztotta gondolatait az újonnan kialakult helyzetről.