Világbajnoki-selejtezőkre készülnek a DEAC légiósai

Közel egyhetes pihenő után vasárnap újra edzésbe állt a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata. Az újonnan kinevezett vezetőedző, Jorgosz Vovorasz a sérült Valerio-Bodon Vincent mellett nem számolhatott még a világbajnoki-selejtezőkön érdekelt Ivan Askával és Miha Lapornikkal sem. Aska az Amerikai Virgin-szigetek válogatottjával készül a Dominikai Köztársaság elleni összecsapásokra, s bár nem tekinthető favoritnak a mindössze százezer főt számláló állam, a Debreceni Egyetem centere bizakodva várja a november 29-én és 30-án megrendezésre kerülő összecsapásokat.

-Az összetartások alatt próbálunk a lehető legjobban felkészülni a ránk váró megmérettetésekre, mentálisan, fizikálisan és taktikailag is igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból. Egy nagyon jó erőkből álló ellenfél vár ránk, akik a hazai pálya előnyét is élvezik majd. Egyénileg is kiemelkedő játékosaik vannak, akik csapatként is jól működnek együtt. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, szeretnénk legalább az egyik meccset megnyerni. December elején érkezem vissza Magyarországra, várom, hogy újra a srácokkal készülhessek az előttünk álló fontos mérkőzésekre. -nyilatkozta a selejtezőktől Aska.

Miha Lapornik az Európa-bajnok szlovén kerettel készül a selejtezőkre, csütörtökön Horvátországban vár rájuk egy kőkemény összecsapás, majd vasárnap a svédeket fogadják odahaza.

Nem áll túl sok idő a rendelkezésünkre, hogy minden tekintetben kielemezzük az ellenfeleinket, de próbálunk a lehető legjobban felkészülni. Az elmúlt napokban igyekeztünk újra összerakni a saját játékunk alapjait, most ez a legfontosabb számunkra. Erős a keretünk, a posztomon is sok jó játékos van, de természetesen szeretném a lehető legtöbb időt a pályán tölteni, és jó játékkal győzelmekhez segíteni a nemzeti csapatot. A tervek szerint a második mérkőzés után már utazok is vissza Debrecenbe, már nagyon várom, hogy találkozhassak az új edzővel és újra edzésbe állhassak. -foglalta össze a soron következő megmérettetéseket a DEAC bedobója.

2021.11.25. Horvátország – Szlovénia

2021.11.28. Szlovénia – Svédország

2021.11.29. Dominikai Köztársaság – Amerikai Virgin-szigetek

2021.11.30. Amerikai Virgin-szigetek – Dominikai Köztársaság