Zárt kapus meccsen fogadjuk az Alba Fehérvárt

Magyarország Kormánya március 11-i határozatának megfelelően egy ideig nézők nélkül kerül megrendezésre minden hazai sportesemény. A DEAC kosárlabdacsapata így zárt kapus meccsen fogadja szombaton 19 órától az Alba Fehérvár együttesét a bajnokság 22. fordulójában.

Nem lesz újdonság a csapatok számára az üres lelátó, hiszen a kormányrendelet miatt a teljes szerdai fordulót nézők nélkül bonyolították le. A két gárda közül a DEAC-nak sikerült jobban az új helyzetre reagálnia, hiszen Kovács Adrián együttese hatpontos sikert aratott Kecskeméten, míg fehérváriak viszonylag sima vereséget szenvedtek odahaza a Körmendtől. A Debreceni Egyetem csapata egyébként is nagyszerű formában van, hiszen az NBI/A leghosszabb sorozatát építve már zsinórban öt találkozót nyertek, míg az Alba legutóbbi öt meccséből hármat elveszített.

A két gárda őszi bajnokiján 99-87-re győzött a Fehérvár, de azóta rengeteg minden változott a csapatok háza táján. Az akkor négy külföldivel felálló DEAC azóta Djordje Drenovac-cal egészült ki, illetve a gerincműtéten átesett Milos Boriszov helyett Sztrahinja Milosevics érkezett. Az Alba Fehérvár kerete azóta nem változott, ugyanakkor Jesús Ramirez-t Arie Shivek váltotta a vezetőedzői pozícióban.

A hajdúságiakhoz hasonlóan a kék-fehérek is tíz fős rotációval dolgoznak, mérkőzéseiken igyekeznek nagy iramot diktálni. Sokat elárul a játékukról, hogy ők szerezték a legtöbb pontot a bajnokságban, ugyanakkor csak a sereghajtó Jászberény-Szeged duó „büszkélkedhet” náluk gyengébb védelemmel a kapott pontok tekintetében. A cívisvárosiak támadógépezete az egész szezon során jól muzsikált, de az utóbbi időben bemutatott elit védekezéssel csak a dobogós csapatok rendelkeznek, s ez már az eredményekben is visszaköszön. Polyák Lászlóék öt fordulóval az alapszakasz vége előtt az előkelő negyedik helyen állnak, míg szombati ellenfelük tőlük két győzelemmel lemaradva a hatodik. Bár -a vírus-helyzeten kívül- sok minden történhet még az alapszakasz végéig, az nyugodtan kijelenthető, hogy a szombati győztes óriási lépést tehet a középszakasz felsőháza felé.