A szezonzárón hozta a kötelezőt a kis DEAC

A megye egyes bajnokság utolsó fordulójában a sereghajtó Hajdúböszörmény együttesét múlta felül fogadta Katona László csapata.

A legkönnyebb mérkőzés várt csapatunkra az utolsó fordulóban, ugyanis szombat délután a sereghajtó, pont nélküli Hajdúböszörmény ellen léptek pályára. Ha más nem is, de ez a mérkőzés a kötelező győzelem kategóriájába tartozott, bár ezek a meccsek szoktak időnként meglepetéseket tartogatni, szerencsére ez most nem következett be.

A lehető legjobban indult a találkozó, a 4. percben Molnár megszerezte csapatunk vezető találatát. A gól megnyugtatta a fiúkat, akik irányították a játékot, fölényben futballoztak, helyzeteket dolgoztak ki, de sokáig nem sikerült bevenniük a lelkesen játszó vendégek kapuját. A 41. percben Molnár stílszerűen zárta le a félidőt, az első találat szerzője másodjára is bevette a böszörményi kaput.

Ahogy az elsőt, a második félidőt is góllal indította csapatunk, az 50. percben Sütő értékesítette helyzetét. A játék képe nem változott, a mieink fölénye volt jellemző, de a vendégek is többször eljutottak helyzetig. A 66. percben Orbán négyre növelte az előnyt, erre viszont két góllal válaszoltak a kék-fehérek, akik belelkesedtek, de Katona Zoltán hamar lelohasztotta a lelkesedésüket. A 74. percben Lévai is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a hármas sípszó előtt Fodor állította be a végeredményt. A három pontnak köszönhetően két pozíciót feljebb lépett a táblázaton csapatunk, amely a 12. helyen zárta az idei bajnoki sorozatot.

Megyei I. osztály, 30. forduló

DEAC II–Hajdúböszörmény 7–2 (2–0)

DEAC-II: Kovács D. – Áros (Sáfár, 80.), Molnár (Orbán, 64.), Csák (Varga M., 74.), Barabás, Sütő (Lévai, 64.), Fodor, Juhász, Hermann (Bojti, 52.), Bakó, Katona Z.

Edző: Katona László

Gólszerzők: Molnár (4., 41.), Sütő (50.), Orbán (66.), Katona Z. (70.), Lévai (74.), Fodor (90.)

Katona László: Sok hiányzónk volt, ennek ellenére végig mezőnyfölényben játszottunk, győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, a helyzeteink alapján akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. A Hajdúböszörménynek is voltak veszélyes elfutásai, lehetőségei, melyekből kettőt értékesítettek. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de magabiztosan hoztuk a kötelezőt. Gratulálok a csapatnak, de ellenfelünket is elismerés illeti, végig lelkesen játszottak.

Fotó: Égerházi Péter