180 fokos fordulatra lesz szükség futballistáinktól

Bényei Balázs kijelentette, a Debreceni Egyetem csapatának nincs más választása, csak a győzelem.

A tabella utolsó helyen álló DEAC labdarúgóinak nem sikerült valami jól az évnyitó, hiszen a Dorog otthonában 2-1-es vereséget szenvedtek a 2021-es esztendő első bajnokiján. Sándor Tamás tanítványai a kedvezőtlen eredmény ellenére sem lógathatják az orrukat, hiszen vasárnap 14 órától már a Siófokot látják vendégül. A 14. pozíciót birtokló Balaton-partiak kis túlzással hazajárnak a cívisvárosba, ugyanis az előző héten a DVSC-vel csaptak össze a Nagyerdei Stadionban. Ugyan a piros-fehérek a 2-1-es diadallal megszerezték a három egységet, de a siófokiak nem adták olcsón a bőrüket.

“Beszélgettem néhány Loki-játékossal a meccsről, és azt mondták, hogy nem volt könnyű dolguk, mivel a Siófok az első félidőben akár két-három gólt is lőhetett volna. Nem szabad lebecsülni következő ellenfelünket, hiszen a keretét tehetséges fiatalok mellett rutinos futballisták alkotják. Úgy gondolom, ha jó napot fognak ki a Somogy megyeiek, bárkit képesek legyőzni. Remélem, hogy ezúttal nem annyira jön ki nekik a lépés – kezdte a beszélgetést Bényei Balázs, aki a dorogi túrát is összegezte. Nem titok, hogy nem a terveink szerint alakult ez az összecsapás. A körülmények nem voltak ideálisak, de ez nem lehet mentség. A hétvégén teljesen más játékra lesz szükségünk, sok tekintetben kell előrelépnünk. Nincs mese, csak a győzelem elfogadható tőlünk! Teljesen mindegy, hogy milyen játékkal, de muszáj megszereznünk a három pontot!” – adta ki az ukázt a rutinos játékos.

A téli átigazolási időszak során hat játékost adott kölcsön nekünk a DVSC, a kontingens egyik tagja Bényei Balázs, akinek nem okozott gondot a beilleszkedés.

“A keret döntő többségét már korábban ismertem, ennek köszönhetően ismerős közegbe csöppentem. Családias hangulat jellemzi a klubot, ami szimpatikus számomra. Hogy milyen célokkal érkeztem? A legfontosabb, hogy a másodosztályban maradjon a DEAC, ebből pedig minél több meccsen akarom kivenni a részemet. Sajnos az ősszel nem sok lehetőséghez jutottam, a dorogi találkozó után éreztem is, hogy régen kaptam már ekkora meccsterhelést. Ennek ellenére azt tapasztalom, hogy egyre inkább formába lendülök” – zárta mondandóját a jobbhátvéd.

A DEAC-Siófok összecsapást a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az eseményeket.

Merkantil Bank Liga NB II 23. forduló
DEAC-BFC Siófok
2021. 02. 07. (vasárnap) 14:00, DEAC Sportcampus – zárt kapuk mögött