A Balatonfüredet kaptuk a Magyar Kupában

Megkezdi szereplését a DEAC labdarúgócsapata a Magyar Kupában. A főtáblán 128 csapat, köztük az első- és a másodosztály teljes mezőnye száll harcba a végső győzelemért.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint az idei kiírásra összesen 480 csapat nevezett az ország minden tájáról. A mezőny nagyobb része már augusztus elején megkezdte szereplését a megyei selejtezőkben, ahonnan végül 47 együttes került fel a főtáblára. Hozzájuk csatlakozik 49 NB III-as, 20 Merkantil Bank Ligás és 12 OTP Bank Ligás csapat.

A döntő helyszínén, a Puskás Arénában megtartott mai sorsoláson két korábbi Magyar Kupa-győztes, egykori válogatott játékos húzta ki a csapatokat: Pisont István és Gera Zoltán.

A sorsolás a kiemeltekkel, azaz a profi csapatokkal indult. Az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei egy-egy alacsonyabb osztályú ellenfelet kaptak, ezek lettek minden esetben a pályaválasztók.

A DEAC végül a Balatonfüred FC csapatát kapta! Ellenfelünk az NB III Nyugati csoportjában szerepel, ott jelenleg az utolsó helyen áll.

Egy összecsapáson dől el a továbbjutás, a találkozót szeptember 18-20. közötti hétvégén rendezik majd Balatonfüreden.

A DEAC rövid időn belül másodjára utazik a Balatonhoz, hiszen augusztus 16-án Siófokon játszott bajnoki mérkőzést.