A DASE nyerte a házi derbit

A három gólt hozó, szerda esti rangadón Kovács Miklós együttese bizonyult jobbnak.

Szerdán ismét összemérte erejét a megye egyes bajnokságban vitézkedő két csapatunk, a házi derbire ezúttal is a SportCampuson került sor. A presztízsen kívül komoly tétje már nem volt a mérkőzésnek, Kovács Miklós gárdája ugyanis stabilizálta helyét a középmezőnyben, míg Katona László alakulata bebiztosította bennmaradását. Akik viszont azt hitték, hogy barátságos labdázgatás várható, nagyot tévedtek, ugyanis egy szikrázó párharcokkal tarkított, kiélezett mérkőzést játszottak a felek.

Nem óvatoskodtak a csapatok, a kezdő sípszó elhangzása után nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe. A pályán kívüli barátságot felfüggesztették a mérkőzés idejére a játékosok, kemény, de sportszerű párharcok tarkították a találkozót. Mindkét fél alaposan megszervezte a védekezését, így komoly helyzet egyik oldalon sem adódott. A 30. percben megfogyatkozott a DEAC, miután Gyarmatinak a játékvezető felmutatta a piros lapot. Ettől azonban nem változott a játék képe, leginkább mezőnyben zajlott a játék, a félidő végéig gólt nem lehetett feljegyezni.

Szünet után ott folytatták a csapatok, ahol a negyedórával korábban abbahagyták, továbbra is férfias küzdelem zajlott a pályán. Az 55. percben megszületett a mérkőzés első találata, Bucz Bence büntetőből előnyhöz juttatta övéit. Nem sokkal később az agrárosok kombinatív játéka újabb góllá érett, egy szép kényszerítő végén Hegedűs vette be a DEAC kapuját. Katona László legénysége nem adta fel, emberhátrányban is nagy erőket mozgósított, hogy ledolgozza hátrányát. A 78. percben ezen törekvésüket siker koronázta, egy rögzített játékhelyzetből Fodor szépített. A hajrában nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében a DEAC, több nagy helyzet is adódott az egyetemisták előtt, ám Kovács Miklós alakulata megtartotta előnyét, s begyűjtötte a három pontot.

Megyei I. osztály felnőtt, 29. forduló

DASE–DEAC II 2–1 (0–0)

DASE: Polyák – Molnár (Balogh Á., 70.), Bencze, Al-Sheraji (Rácz, 90.), Szabó J., Éder, Bucz (Kang I., 86.), Balogh B. (Dobos, 90.), Hegedűs (Kang II., 70.), Nagy N. (Takács, 70.), Gudmondsson (Kiss L, 43.)

Edző: Kovács Miklós

DEAC II: Kovács D. – Tóth L., Áros (Juhász, 52.), Hermann (Fodor, 73.), Csák (Bakó, 68.), Barabás, Katona Z. (Nagy A., 68.), Molnár (Sütő, 50.), Papp G. (Khalil, 68.), Katona T., Gyarmati

Edző: Katona László

Gólszerzők: Bucz (55.), Hegedűs (62.), ill. Fodor (78.)

Kiállítva: Gyarmati (30.)

Kovács Miklós: Azt kaptam ettől a 90 perctől, amit vártam, kiélezett mérkőzést játszottunk, mindkét csapat nyerni akart, ami szikrázó párharcokat és nagy küzdelmet eredményezett. Mi valamivel jobban ki tudtuk domborítani a kombinatív játékot, mint a DEAC, talán ez billentette javunkra a mérleg nyelvét. Egy órán át emberelőnyben játszottunk, de ez nem befolyásolta döntően a mérkőzést, ellenfelünk továbbra is azt a játékot tudta nyújtani, amit eltervezett. Zárt védelmet kellett feltörnünk, szerencsére ez kétszer sikerült, s bár hátul mi is stabilak voltunk, egy rögzített játékhelyzetből a hajrában betalált a DEAC. Egy mérkőzés vár még ránk idén, szeretnénk Hadházon győzelemmel zárni a bajnokságot. Gratulálok a csapatnak!

Katona László: Hét húsz év alatti játékossal álltunk fel, a rutintalanságunk pedig kiütközött, Gyarmati Zoli kiállítása megnehezítette a dolgunkat. A létszámfölény ellenére sem voltak nagy helyzetei a DASE-nak, ám egy véleményes tizenegyessel megszerezték a vezetést, majd nem sokkal később ismét betaláltak. A hajrában kimondottan tetszetősen futballoztunk, olykor valódi tűzijáték alakult ki riválisunk kapuja előterében, de nem sikerült kihasználnunk az adódó lehetőségeket, így pont nélkül maradtunk. Egy házi derbin kettőzött erővel küzdenek a csapatok, nem volt jó érzés a szomszédos öltözőből hallgatni az ünneplést, de a látottak alapján nincs okom elmarasztalni a fiúkat, mert végig szervezetten futballoztak.

Fotó: Papp Attila