A Diósgyőr fiatal játékosa a DEAC-hoz igazolt

Újabb labdarúgó csatlakozott a Debreceni Egyetem alakulatához: Orosz Marcell a DVTK-tól érkezett kölcsönbe a csapatunkhoz. A hamarosan huszadik születésnapját ünneplő futballista bal oldali védőként veheti ki a részét a DEAC sikereiből.

Zajlik az építkezés a DEAC-nál: Takács Péter, Székely Dávid és Acsádi Bence után Orosz Marcell is úgy döntött, hogy elfogadja együttesünk ajánlatát. A 19 esztendős futballista eddig a Diósgyőr második gárdájában lépett pályára bajnokin, az előző idényben tizenkilenc összecsapáson jutott szóhoz az NB III Keleti csoportjában.

“Sok jót hallottam új csapatomról, ezért is döntöttem úgy, hogy a DEAC-ban folytatom a pályafutásomat. Természetesen az is motivált, hogy a másodosztályban bizonyíthatok. Az is elképzelhető, hogy a Debreceni Egyetemen folytatom a tanulmányaimat a sportszervező szakon. Ugyan sok embert nem ismertem, ennek ellenére zökkenőmentesen ment a beilleszkedés, amiben sokat segített Takács Peti. Hogy milyen célunk lehet a bajnokságban? Szerintem a legfontosabb feladatunk a bennmaradás kiharcolása lesz” – fogalmazott Orosz Marcell, aki augusztus 12-én ünnepli huszadik születésnapját.

Orosz a védelem tengelyében és a hátsó alakzat bal oldalán sem jön zavarba. A jelek szerint utóbbi pozícióban szavaz neki bizalmat Balogh Pál.

“Megbeszéltük a vezetőedzővel, hogy elsősorban balbekként számít rám. A legfontosabb feladatom a védekezés lesz, de természetesen ha lehetőségem nyílik, a támadásépítésből is szeretném kivenni a részemet” – mutatott rá új játékosunk.