A DVTK LESZ A KÖVETKEZŐ ELLENFELÜNK

A Debreceni Egyetem labdarúgói a DVTK második csapatát fogadják vasárnap 13.30-tól az NB III. 14. fordulójában. Együttesünket az előző játéknapon a Gyöngyös győzte le 3-2-re, most lehetőség nyílik a javításra. Nagy Zoltán szerint nem szabad abból kiindulniuk, hogy a miskolciak csak a 15. helyen állnak a táblázaton.

A DEAC futballistái a múlt héten két tétmeccset játszottak. Spitzmüller Istvánék előbb az MTK-t fogadták a Magyar Kupában, majd Gyöngyösön léptek pályára a harmadosztályban. Sajnos egyik meccsen sem örülhettünk, hiszen a kék-fehérek 3-0-ra, míg a Heves megyeiek 3-2-re diadalmaskodtak. Csapatunk következő vetélytársa a DVTK II. lesz. Érdekesség a 15. helyen álló miskolciakkal kapcsolatban, hogy idegenben eddig csupán egy egységet szereztek.

“Nem igazán szoktam figyelni a tabellát, így abból sem vonok le komoly következtetést, hogy jelenleg hanyadik pozícióban vannak a diósgyőriek. Nagyon várom a hétvégi mérkőzést, hiszen a gyöngyösi találkozón sérülés miatt nem léphettem pályára. A bal lábamban a combközelítő izmom fájt, de szerencsére már egészséges vagyok. Mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot, hiszen így tudnánk tartani a lépést a listavezető Füzesgyarmattal. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünknél lehetnek visszajátszók az élvonalban szereplő alakulatból, ettől függetlenül úgy gondolom, nekünk erősebb keretünk van, amit bizonyítani szeretnénk. Az elmúlt napokban sokat esett az eső, így a pálya talaja valószínűleg nem lesz a legideálisabb. Az is fontos lesz, hogy a körülményekhez melyik együttes tud jobban alkalmazkodni. A miskolci együttes hozzánk hasonlóan a sok passzra építi a taktikáját” – nyilatkozta Nagy Zoltán, aki kitért a gyöngyösi vereségre is. “A Gyöngyös könyörtelenül kihasználta a megingásainkat. Nem nyújtottunk rossz teljesítményt, de az utolsó passzokba és a beadásokba gyakran hiba csúszott. Hiába birtokoltuk jóval többet a labdát, ebből ezúttal nem tudtunk profitálni” – mondta a rutinos védőnk.

A megye I-ben a DEAC II. a Vámospércset látja vendégül a Böszörményi úti campuson, míg a DASE a második Berettyóújfaluhoz utazik. Mindkét meccset szombaton 13.30-tól rendezik meg.

NB III. Keleti csoport – 14. forduló
DEAC-DVTK II.
2019. 11. 10. (vasárnap) 13:30, Dóczy utcai Egyetemi Sportközpont

Megye I. – 14. forduló
DEAC II.-Bocskai SE Vámospércs
2019. 11. 09. (szombat) 13:30, Böszörményi úti campus

BUSE-DASE
2019. 11. 09. (szombat) 13:30, Berettyóújfalui sportpálya