Futballcsapatunk indulhat az NB II-ben

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői közleménye szerint a harmadosztályban szereplő együttesek nem fejezhetik be a mostani szezont. Az MLSZ úgy döntött, hogy az éllovasok a következő idényben az NB II-ben állhatnak rajthoz, így a Debreceni Egyetem labdarúgói szintet lépnek.

A koronavírus miatt az MLSZ március 16-án jelentette be, hogy határozatlan ideig szünetelni fognak a honi bajnokságok. Az elöljárók hétfői döntésének értelmében csupán az NB I-ben folytatódhat a küzdelem. A bejelentés érinti a DEAC-ot is, együttesünk a következő idényben már a másodosztályban vitézkedhet. Íme a Magyar Labdarúgó Szövetség közleménye:

“A felfüggesztett NB III-as bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnoki csoportoknak nincs hivatalos végeredménye, így nincsenek bajnokok, érmesek.

A záró táblázat 1. helyén álló csapatok (összesen három) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázatok utolsó három helyén álló csapatok, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapat (összesen tíz csapat) nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba való nevezésre.

A 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságra azok a csapatok nevezhetnek, amelyek a fentiek alapján nem kerülnek át másik bajnokságba, valamint a Merkantil Bank Liga záró táblázatának 18. és 19. helyén álló csapatok, a megyei I. osztályból feljutó csapatok és a 2020/21-es férfi felnőtt nagypályás NB I-es csapatok második csapatai.”

A csapatunk 17 mérkőzés alatt 38 pontot szerzett az NB III Keleti csoportjában. Schön László gárdája ebben az évben csupán egy bajnokit játszhatott le, a Hatvant Bárány Donát találatával győztük le 1-0-ra március 14-én.