A kis DEAC nyerte a házi derbit

A fordulás után a DEAC II könyörtelenül megbüntette a DASE tízperces rövidzárlatát, Katona László alakulata végül négygólos győzelmet aratott.

Megyei első osztályú labdarúgócsapataink hosszú menetelés után vasárnap egymás ellen zárták le az őszi szezont. Mivel a DEAC II és a DASE is 20 pontot gyűjtött eddig, a házi derbi egyben rangadónak is számított. A csapatok ezúttal a centerpályán mérhették össze erejüket, az öreg főlelátón utoljára lehettek jelen a szurkolók

Mindkét csapat támadó szellemben lépett fel, ennek következtében már az első percekben adódtak kisebb lehetőségek. Negyedóra után Katona László együttese átvette az irányítást és benyomta kapuja elé az ellenfelet. Kertész Bendegúz és Papp G. Benedek is betalálhatott volna, de mindketten célt tévesztettek. A 35. percben aztán a DASE menteni igyekvő védői a büntetőterületen belül megrúgták Arany Máriót, akit sérülése következtében le is kellett cserélni, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A szituáció a játéktéren nagy vitát szült, de idővel megnyugodtak a kedélyek. A szünet előtt a kis DEAC birtokolta többet a labdát, mielőbb dűlőre szerették volna vinni a három pont sorsát. Az agrárosok pontrúgásokból veszélyeztettek, ám nem találtak kaput. Ugyan az első félidő gólnélküli döntetlent hozott, a játék képe alapján gyaníthattuk, hogy a szünet után nem marad így az eredmény.

Nem is maradt… A fordulást követően is inkább a fehér mezes kis DEAC irányított, Kovács Miklós alakulata pedig folyamatosan védekezésre kényszerült. A DASE hátvédei egészen az 52. percig állták a sarat, ám ekkor a védelem megingott, így a DEAC II egy lendületes támadásból, Papp G. Benedek révén megszerezte a vezetést. Öt minutummal később még nehezebb helyzetbe kerültek a fekete mezesek, mivel Barabás Zoltán jól ugrott ki és hajszálpontosan lőtte ki a hosszú sarkot, a vetődő Polyák Martin tehetetlen volt. A kis DEAC gólgyártását a 62. percben Hermann Dénes folytatta, így gyakorlatilag a három pont sorsa is eldőlt. Az agrárosok futottak az eredmény után, helyzeteket is tudtak kialakítani, de ezúttal nem sok babér termett nekik. Katona László gárdája sokkal nyugodtabban futballozhatott, egy szép akció végén a 76. percben még Áros Csenger is betalált, így a pikáns derbi a hajrára már nem tartogatott izgalmakat. Négygólos győzelmével a DEAC II a hatodik, míg a DASE a hetedik helyről várhatja a tavaszi folytatást.

Megyei I. osztály, 15. forduló

DEAC II–DASE 4–0 (0–0)

DEAC II: Urbán – Áros (Khalil, 80.), Papp G., Hermann (Csernyánszky, 80.), Kertész (Fodor, 76.), Barabás, Orbán (Kasza, 74.), Arany (Katona, 35.), Balogh Á., Váradi, Juhász B.

Edző: Katona László

DASE: Polyák (Aranyi, 70.) – Molnár M., Nagy L. (Fényi, 70.), Molnár B. (Siyabonga, 60.), Hegedűs, Csák, Éder G., Bucz (Mahmud, 70.), Éder B. (Éles, 60.), Balogh B. (Rácz, 70.), Khan

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Papp G. (52.), Barabás (57.), Hermann (62.), Áros (76.)

Katona László: Az idei bajnokságban most nyújtottuk a legjobb teljesítményt. Jól kezdtük a meccset, már az első félidőben is adódott előttünk több lehetőség, de nem tudtunk élni velük. Végig gyorsabban, jobban futballoztunk, uraltuk a találkozót. A csapatból mindenkivel elégedett vagyok, most nekünk jött ki jobban a lépés, megérdemelt győzelmet arattunk.

Kovács Miklós: Teljesen megérdemelten győzött az ellenfél ilyen arányban is, gratulálok nekik.

Írta: Tóth Huba Elemér