A kis focisták is elkezdték

Szerda délután a DEAC labdarúgó-szakosztály utánpótlás játékosai is munkához láttak. A gyerekek nagyon várták már, hogy ismét edzésre mehessenek.

A DEAC kis focistáinak legnagyobb örömére véget ért a hosszúra nyúlt kényszerszünet, és szerdán újra edzésre jelentkezhettek a gyerekek. Nem véletlenül volt nagyon magas a részvételi arány.

– Az utánpótlás bajnokságok lezárását követően az edzők folyamatosan kapcsolatban álltak a játékosokkal, házi feladatokat és edzésterveket adtak ki nekik – kezdte Pöszmet Tibor, a labdarúgó-szakosztály vezetője. – A kényszerszünetet is próbáltuk érdekesebbé és izgalmasabbá tenni különböző tesztekkel, kérdőívekkel, amelyek elsősorban a saját csapatával és az egyesülettel kapcsolatosak voltak. Elméleti anyagokat is sokat küldtünk ki a gyerekeknek, akik lelkesen és örömmel végezték el a feladatokat. Nagyon jók voltak a visszajelzések, ám mindenki várta már, hogy visszatérjen a futballhoz, igaz ez a gyerekekre, szülőkre, edzőkre egyaránt. A felnőttcsapathoz hasonló rendszerrel az összes edzőt leszűrtük, mindenkinek negatív lett a tesztje, így elkezdődhetett a tényleges munka. Egyelőre az utánpótlás-játékosok is kis csoportokban, de már labdás edzéseket végeznek és a párharcokat ugyanúgy kerülniük kell, mint a nagyoknak. Az első napon szinte százszázalékos volt a részvételi arány, ami nagyon kiemelkedő, ebből is látszik, mennyire hiányzott a gyerekeknek a foci – zárta Pöszmet Tibor.

Fotók az utánpótlás-edzésekről