A Loki elleni derbivel zárjuk az évet

A Debreceni Egyetem rutinos játékosa, Nagy Zoltán tisztában van az erőviszonyokkal, ennek ellenére bízik a meglepetésben.

A DEAC futballistái keresve sem találhattak volna maguknak nehezebb ellenfelet a 2020-as esztendő utolsó bajnokijára: Sándor Tamás tanítványai a listavezető DVSC-vel csapnak össze a Nagyerdei stadionban vasárnap 13 órától. A piros-fehérek öles léptekkel haladnak a feljutás felé, húsz meccs alatt negyvenöt pontot zsebeltek be, ezzel az első helyet foglalják el a táblázaton. Sereghajtó csapatunk az előző héten a Soroksár legyőzésével megszakította a nyeretlenségi szériáját.

“A sikernek köszönhetően pozitív érzésekkel várhatjuk a derbit” – szögezte le Nagy Zoltán. “Tudjuk, hogy a Loki nem csak a hétvégi találkozónak, hanem az egész bajnokságnak toronymagas esélyese. Bízom benne, hogy egy ki-ki meccset tudunk játszani, ha ez összejön, talán a pontszerzés sem zárható ki. Azt már az előző hetekben is megtapasztaltuk, hogy egyetlen pillanatra sem lehet kihagyni a másodosztályban, ez hatványozottan igaz lesz a DVSC ellen. Kiváló játékosok alkotják ellenfelünk keretét, felesleges bárkit is kiemelni” – nyilatkozta a 35 esztendős labdarúgó.

Csapatunkban több olyan játékos van, aki korábban megfordult a DVSC-nél. Ebbe a csoportba tartozik Nagy Zoltán is, aki négy bajnoki cím mellett három Magyar Kupa-diadalt ünnepelhetett.

“Több egykori csapattársam jelenleg is a Lokiban futballozik, ezért is folyamatosan nyomon követem a gárda teljesítményét. Hogy a sikerek közül melyik áll a szívemhez a legközelebb? A veretlenül megnyert bajnokságot tudnám kiemelni, illetve az Európa-liga-szereplés szintén felejthetetlen élmény” – mutatott rá a védő.

Ha esetleg borítanánk a papírformát az évzárón, akkor sem tudnánk elmozdulni az utolsó helyről. Adódik a kérdés: az eddigi húsz játéknap során milyen tapasztalatokkal, tanulságokkal gazdagodtak futballistáink?

“Nem árulok el nagy titkot azzal, ha kijelentem, a szezon előtt több pontban bíztunk. Sajnos többször koncentrációs hibák miatt kaptunk gólokat, ezen változtatnunk kell a folytatásban. Nyilván nem kicsi a hátrányunk, de sok van még hátra a végéig, így a bennmaradásról nem kell lemondanunk. Nem lesz hosszú a téli pihenő, amit személy szerint egyáltalán nem bánok. Jó felkészüléssel és néhány erősítéssel szerintem jövőre megkezdhetjük a felzárkózást” – zárta mondandóját Nagy Zoltán.

Merkantil Bank Liga NB II 21. forduló
DVSC-DEAC
2020. 12. 13. (vasárnap) 13:00, Nagyerdei Stadion – zárt kapuk mögött

Fotók: Derencsényi István