A második félidőben jöttek a gólok

A Debreceni Egyetem alakulata remek szögleteivel szerezte meg a három pontot.

Nem várt könnyű meccs a DEAC futballcsapatára vasárnap délután, hiszen az előző négy bajnokiját behúzó Sényőt fogadta. Sándor Tamás vezetőedzőnek nem volt ismeretlen az ellenfél, hiszen korábban irányította a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei együttest.

A kilencedik percben láthattuk az első veszélyesebb lövést, ezt Bereczki Dániel eresztette el, de Nagy Máté Zsoltnak nem kellett védenie. Nem sokkal később Tochukwu fejese landolt a háló tetején. Ezt követően sokáig főleg a mezőnyben zajlott a küzdelem, nagyobb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Az első félidő végéhez közeledve felpörögtek az események, előbb egy jobbról érkező szabadrúgás után Tóth Dániel fogta meg a kapu jobb oldalába tartó labdát, majd Sándor Tamás szolgálta ki remek passzal Bereczkit, akinek a próbálkozásánál nagyot hárított a vendégek kapusa.

A szünetet követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk. Bereczki a lécet trafálta el, ez adta meg ennek a felvonásnak az alaphangját. Ekkor még bosszankodhatott játékosunk, ám az 51. percben már ünnepelhetett, hiszen egy szöglet után a fejese már beakadt. Újabb veszélyes sarokrúgást végeztünk el az 58. minutumban, a menteni próbáló Szilvási Péter a saját kapuját vette be. A folytatásban a sényőiek kapuvédője kétszer is jól avatkozott a játékba, így a gólra éhesen érkező Székellyel és Bereczkivel egyaránt kibabrált. A második játékrész derekán Székely döntötte el a találkozót. Talán mondanunk sem kell, hogy ez a találatunk is szögletből született, Spitzmüller kapta meg a legurítást, csapatkapitányunk mesteri ívelése pedig Székely fejét találta meg. Az utolsó tíz percben még akadtak lehetőségeink, Sárosi a tizenhatoson belül a jobb alsót nézte ki magának, de a lökete mellé ment. Aztán egy kapu előtti kavarodásnál Sidibét csak egy hajszál választotta el a góltól. Trencsényi szép tekerése pedig a lécen csattant.

Együttesünk a 2021-es év utolsó hazai bajnokiját értékes sikerrel zárta. Bereczkiék a jövő héten a Salgótarján otthonában vizitálnak.

NB III Keleti csoport 18. forduló
DEAC-Sényő Carnifex FC 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Bereczki (51.), Szilvási (58. – öngól), Székely (73.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Soltész, Virág, Szabó K. (Sidibe 74.) – Sándor, Sárosi (Gaczella 81.), Spitzmüller, Jankelic – Bereczki (Trencsényi 81.), Tochukwu (Bidzilya 58.), Székely (Al-Sheraji Rauf Mohamed 81.). Vezetőedző: Sándor Tamás