A nehézségek ellenére is gólgálát rendeztünk

A Debreceni Egyetem csapata fölényes győzelemmel zárta az egri túrát.

Sérüléshullám ide, korai kezdés oda, a DVSC-DEAC női futballcsapata ezúttal Egerben folytatta kiváló sorozatát. A sok hiányzó miatt meglehetősen szűk keret állt Krascsenics Csilla vezetőedző rendelkezésére, de ez szerencsére nem érződött a teljesítményünkön.

Az elején kellett néhány perc, hogy felvegyük a ritmust a hosszabb szünetet követően, de a folytatásban egyértelműen mi domináltunk. A letámadásunk egyáltalán nem ízlett a hazaiaknak, akik a térfelünkre is csak nagyon ritkán tudtak átjönni. Hátul bőven akadt dolguk az egrieknek, hiszen sok helyzetet dolgoztunk ki. A lehetőségeink közül ezúttal is többet elpuskáztunk, ennek ellenére tíz alkalommal köszöntünk be, vagyis igazi gálaelőadással rukkoltunk elő. A gólzáport Mucsi Bianka nyitotta, ő végül ötször köszönt be. Gyakorlatilag az első félidőben eldöntöttük a találkozót, hiszen négygólos fórral mehettünk az öltözőbe.

A folytatásban sem lassítottunk, ennek köszönhetően egyre nagyobb előnyre tettünk szert. Az örömünkbe némi üröm vegyülhet, hiszen nem tudtuk kapott gól nélkül zárni a bajnokit, egy kisebb kihagyásunkat büntette meg Bukta Nikolett.

“A problémáink miatt nem számítottam arra, hogy ennyire sima lesz ez a mérkőzés. Jobb koncentrációval akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna, de nem szeretnék panaszkodni egy ilyen győzelem után. Mucsi Bianka öt gólja önmagáért beszél, de rajta kívül Komlós Lili, Hardon Rita, Kajári Gabi, Pap Bogi és Jakus Lili teljesítményét is ki lehet emelni. Lilinek szeretnék köszönetet mondani, hiszen sérülten vállalta a játékot. Ebből a sikerből önbizalmat meríthetnek a lányok. Azon kell dolgoznunk az edzéseken, hogy a kapu előtt jobb döntéseket hozzunk a folytatásban” – összegzett Krascsenics Csilla.

Női NB II Keleti csoport 9. forduló
Eger Labdarúgó Sport Kft.-DVSC-DEAC 1-10 (0-4)
gólszerzők: Bukta (90.), ill. Mucsi (13., 30., 53., 70., 88.), Hardon (17., 24.), Pintér (51.), Jakus (62.), Kajári (76.)
A DEAC összeállítása: Szabó N. (Oláh 46.) – Kovács K., Rák, Komlós , Pap A. – Gajzágó (Kurai 62.), Kajári, Hardon – Pintér P., Mucsi, Jakus. Vezetőedző: Krascsenics Csilla.