A Nyíregyháza gyorsan eldöntötte

A Debreceni Egyetem csapata idén még mindig nem tudott pontot szerezni a bajnokságban.

A kiesés elől menekülő DEAC futballistái vasárnap délután a Nyíregyháza otthonában vizitáltak. Mivel mostanság az időjárás “bekeményített”, borítékolható volt, hogy a játékosokat nem tökéletes állapotban lévő gyepszőnyeg fogadja. Augusztusban 1-0-ra győztük le a Szparit, és az újabb három pontra most is nagy szükségünk lett volna, hiszen a 2021-es esztendőt két vereséggel nyitottuk az NB II-ben.

Sajnos a diadaltól már a harmadik percben messzebb kerültünk, ugyanis Hamed az alapvonal közeléből visszapasszolt Gresóhoz, aki az ötös közeléből vette be Zöldesi Illés kapuját. A folytatásban is ellenfelünk dominált, Gresó fejesénél például szerencsénk volt, hiszen a labda a lécen csattant. Két minutummal később Márkus ívelése Hamedet találta meg, a szudáni válogatott labdarúgó a tizenhatosunkon belül mellel szelídítette meg a játékszert, aztán bombázott, Zöldesi tehetetlennek bizonyult. Az első félidőben egyébként nem igazán tudtuk megdolgoztatni a nyíregyházi kapust, Fadgyast. Sándor Tamás már a 35. percben belenyúlt a csapatába: Szabó Kornélt Székely váltotta. Ez is jelezte, hogy nem volt elégedett a látottakkal.

A szünetben vezetőedzőnk további három helyen módosított, többek között az a Nagy Krisztián is beállt, aki augusztusban a győztes gólt jegyezte a Szpari ellen. A módosításoknak hála feljavult a játékunk, ám komolyabb lehetőséget sokáig nem jegyezhettünk fel. A második játékrész derekán egy szöglet után Papp Ferenc lőhetett, de Fadgyason nem fogott ki. Székely veszélyes centerezését követően Sidibének nem sikerült beletennie a lábát a labdába, pedig ez nagy lehetőség volt. Orosz Marcell ezen a meccsen is nagyot küzdött, egyszer óriási mentéssel akadályozta meg az ellenfelünket, hogy növelje a fórját. Papucsek több sarokrúgás után veszélyeztetett, ám a gólszerzés nem sikerült neki. A hajrában még egy szöglet utáni kavarodás során nyílt esélyünk a szépítésre, de maradt a 2-0.

Bár a térfélcserét követően valamelyest felpörögtünk, ennek ellenére a bő húsz perc alatt szerzett kétgólos hátrányunkat nem sikerült ledolgoznunk, így még mindig 12 egységgel rendelkezünk. A következő fordulóban a Szolnokot látjuk vendégül a DEAC Sportcampusban, az ütközet február 21-én, 14 órakor kezdődik.

Merkantil Bank Liga 24. forduló
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DEAC 2–0 (2–0)
Nyíregyháza, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Berényi Tamás.
NYÍREGYHÁZA: Fadgyas – Svedjuk, Szokol, Papucsek, Galambos – Paku (Farkas A., 78.), Márkus (Végső, 78.) – Hamed, Gresó, Kalocsai (Starosta, 56.) – Hornyák (Zamostny, 62.). Vezetőedző: Gálhidi György
DEAC: Zöldesi – Nagy Z., Soltész J., Papp F., Orosz M. – Szabó K. (Székely D., 35.) – Bereczki, Spitzmüller, Sándor II T., Kundrák (Kenderesi, 83.) – Sármány (Sidibe, a szünetben). Vezetőedző: Sándor Tamás
Gólszerző: Gresó (3.), Hamed (21.)
Sárga lap: Galambos (14.), Márkus (33.), Sidibe (71.)