A parádés formában lévő Szolnokot fogadjuk

Orosz Marcell szerint a Debreceni Egyetem együttesét fűti a bizonyítási vágy.

Egy TGV-hez hasonlóan robog a Szolnoki MÁV FC együttese az NB II-ben. A hatodik helyen álló Tisza-partiak legutóbb október 25-én szenvedtek vereséget a bajnokságban (ekkor a Soroksár fektette őket két vállra), azóta hat remi mellett ötször diadalmaskodtak. Ezekből a mutatókból is kiderül, hogy a sereghajtó cívisvárosiaknak nagyon nehéz dolguk lesz a vasárnap 14 órakor kezdődő bajnokin. Sándor Tamás legénysége 2021-ben még nem tudott pontot szerezni, reményeink szerint a DEAC Sportcampusban hétvégén végre megszakad ez a negatív széria.

“Kemény mérkőzés előtt állunk, hiszen a Szolnok előszeretettel erőlteti a párharcokat – kezdte a beszélgetést Orosz Marcell. – Szervezett együttest látunk vendégül, amely az ellenfél hibáit könyörtelenül megbünteti. Az időjárási körülmények miatt valószínűleg a pálya nem lesz a legideálisabb állapotban, de erre nem foghatunk majd semmit, hiszen a vendégek is ugyanolyan körülmények között bizonyíthatnak. Augusztusban 1-0-s vereséget szenvedtünk a szolnokiak otthonában, ezen a mérkőzésen abszolút pariban voltunk velük. A remek fizikai adottságokkal rendelkező Novák Csanád ebben az idényben már nyolc gólt szerzett, így a semlegesítése kulcsfontosságúnak ígérkezik. Emellett a lehetőségeinkkel jól kell sáfárkodnunk, hiszen szeretnénk végre megszerezni az első győzelmünket idén. Nyilván a haloványabb rajt miatt nem a legjobb a hangulatunk, ám nem dőlünk a kardunkba, inkább a bizonyítási vágy dolgozik bennünk. Az előző összecsapásokon gyakran akadtak bosszantó egyéni kihagyások a játékunkban, ezeket muszáj korrigálnunk. Néhányan a keretből sajnos sérüléssel bajlódnak, én sem vagyok tökéletes állapotban, ugyanis a Nyíregyháza elleni mérkőzésen egy párharc után rosszul fogtam talajt, emiatt megfájdultam a derekam. Járok kezelésekre, szerencsére enyhültek a panaszaim, így pályára akarok lépni vasárnap” – hangsúlyozta a 20 esztendős balhátvéd. Az Orosz Marcell által szóba hozott szolnoki ütközeten Novák Csanád a 76. percben villant meg, ezzel a hazaiak zsebelték be a három egységet.

A DEAC-Szolnok összecsapást a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, a Youtube-on, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az eseményeket.

Merkantil Bank Liga NB II 25. forduló
DEAC-Szolnoki MÁV FC
2021. 02. 21. (vasárnap) 14:00, DEAC Sportcampus – zárt kapuk mögött

Fotók: Derencsényi István