A sok hiányzó ellenére is bizakodunk

Sándor Tamás vezetőedző nem tudja, hogy a Debreceni Egyetem csapatába visszatérő labdarúgók milyen formában lesznek.

Hosszú szünet után a hétvégén folytatódik a küzdelem az NB II-ben. A pauza a sereghajtó DEAC futballistáinak jókor jött, hiszen a Szeged ellen a koronavírus miatt nagyon foghíjas kerettel tudtak kiállni. Együttesünk a komoly nehézségek ellenére egyébként nem vallott szégyent, hiszen a Tisza-partiak nagy küzdelemben nyertek 2-1-re. A 13. helyen álló Békéscsaba otthonában sem lehet azt állítani, hogy sokkal rózsásabb helyzetben leszünk, ennek ellenére Sándor Tamás töretlen optimizmussal várja a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozót.

“A jelek szerint ezúttal is felforgatott csapattal állunk ki, ettől függetlenül bízom a pontszerzésben – kezdte a beszélgetést vezetőedzőnk. – Nagy kérdés, hogy a betegségből visszatérő játékosaink milyen teljesítményre lesznek képesek, és mennyire bírják a terhelést. Egyébként a fiúk hozzáállására a Kazincbarcika elleni összecsapást leszámítva eddig nem lehetett panaszom, az edzéseken és a meccseken egyaránt mindent beleadtak. A békéscsabaiak több meccsét is megtekintettem az utóbbi időben, a Győrt például legyőzték, ám a Barcika otthonában gyengébb teljesítménnyel rukkoltak elő. Azt leszűrtem, hogy egy meglehetősen agresszív csapat vár ránk, amely remekül tömörül a saját kapuja előtt, a megszerzett labdákból pedig életveszélyes kontrákat vezet. Azzal is tisztában vagyok, hogy őket is elérte a koronavírus korábban, ennek köszönhetően az egyik meccsre speciel ki sem tudtak állni” – mutatott rá Sándor Tamás, aki elmondta, hogy Soltész Jánosnak a térdével vannak a gondjai, míg Nagy Zoltánnak a dereka fáj. A tréner hozzátette, ideális esetben tizenöt mezőnyjátékos alkothatja a keretünket.

A sok hiányzó miatt meg volt kötve a szakmai stáb keze az elmúlt hetek során, de próbálta a maximumot kihozni ebből az ínséges időszakból.

“Nyilván akkor lennék a legelégedettebb, ha mindenki edzhetett volna a válogatott szünet alatt. Próbáltunk egy minialapozást elvégezni, amely során többek között a gyorsaságot fejlesztő gyakorlatok is előkerültek. Felkészülési mérkőzés ugyancsak szerepelt a terveink között, ám ellenfelünk érthető okokból lemondta a meccset. Ebből kifolyólag egymás közötti játékot találtunk ki, de a szűkös létszám miatt ez nem volt az igazi” – zárta mondandóját Sándor Tamás.

Merkantil Bank Liga NB II 30. forduló
Békéscsaba 1912 Előre-DEAC
2020. 04. 04. (vasárnap) 17:00, Békéscsabai Kórház utcai Stadion – zárt kapuk mögött