A végén buktuk el a meccset

Az Eger a 91. percben rúgta be a győztes gólt a DVSC-DEAC elleni találkozón.

– Sajnos ismét rengeteg nehézséggel küzdünk, nagyon hiányos kerettel tudunk kiállni, emiatt nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az Eger csapata beerősített a szezonra. Sérülésekkel is bajlódunk, ezért létszámban nem leszünk topon. Remélem, a lányok bizonyítási vágya erősebb lesz, mint a problémák, és akkor meglepetést is okozhatunk – ezen előzményeket osztotta meg velünk a DVSC-DEAC megbízott vezetőedzője, Kengye Vivien a női NB II. Keleti csoportjának 21. fordulója előtt. Ennek ellenére a cívisvárosiak bíztak benne, hogy a Pallagon rendezett, egriek elleni meccsen sikerül legalább egy pontot szerezniük. Nem sok hiányzott ehhez, de mozgalmas végjátékból a vendégek jöttek ki jobban.

Az első gól Kota Szabina nevéhez fűződik, aki a 28. percben előnyhöz juttatta a vendégeket. Mindössze négy minutum telt el, máris egalizált a DVSC-DEAC: Szekeres Anna volt eredményes a házigazdák részéről.

A szünet után három találat is esett, sajnos a mi szempontunkból kedvezőtlen eloszlásban. Egy órányi játék után Bíró Petra ismét az Egernek szerzett vezetést, de mivel megnyomták a debreceniek a végét, a 87. percben Jakus Lili egyenlített. Azt hittük, nincs már több csattanó a meccs végén, de tévedtünk, mert a hosszabbítás perceiben Pintér Petra gólja három ponthoz juttatta az Egert.

– Kiegyenlített volt a mérkőzés és a labdabirtoklás egyaránt. Az Eger belőtte a helyzeteit, sajnos nekünk több lehetőséget is sikerült elpuskáznunk. A játék képe alapján megérdemeltük volna legalább a döntetlent. Voltak nehezítő körülményeink, ennek ellenére nincs miért szégyenkeznünk. Köszönöm az U19-es játékosoknak is a pályán nyújtott teljesítményt, a vereség ellenére büszke vagyok a csapatra – értékelt Kengye Vivien.

Női NB II. Keleti csoport, 21. forduló
DVSC-DEAC–Eger 2–3 (1–1)
DEAC: Máté – Jakab, Szűcs, Borsi, Keczán, Jakus, Kovács, Rózsa, Szekeres (Farkas 63.), Molnár (Veres 86.), Éles.
Gól: Szekeres (34.), Jakus (87.), illetve Kota (28.), Bíró (61.), Pintér (91.)