A végén jött a dráma Kaposváron

A Debreceni Egyetem csapatának ezúttal sem sikerült idegenben pontot szereznie.

A válogatott szünet előtt a DEAC az előző szezonban még az NB I-ben szereplő Kaposvárhoz utazott. Sándor Tamás vezetőedző a Szentlőrinc elleni győztes kezdőcsapaton három helyen változtatott: Urbin, Burai és Belényesi vette át Kertész, Székely és Szabó Kornél helyét.

Kis túlzással a semmiből szerezte meg a vezetést a hazai csapat: Erdei végzett el egy szabadrúgást, Szabados rosszul mozdult ki, a labdát pedig Szarka fejelte be a kapuba. Ez a jelenet kicsit megfogott minket, hiszen több veszélyes lehetőséget is “túléltünk”. Varjas járt a legközelebb ahhoz, hogy megduplázza a Rákóczi fórját, de a csúsztatása a lécen csattant. A tizenkilencedik percben Orosz beívelése lecsúszott, a játékszer végül a háló tetején landolt. Kicsit később Urbin fejese célt tévesztett. Az első félidő végén többször is a kaposvári térfelen járt a labda, Nagy Krisztián ígéretes lövését Pogacsics piszkálta ki. Középpályásunknak egyébként speciális lehetett a mérkőzés, hiszen hat esztendőn keresztül erősítette a Somogy megyei együttest.

A térfélcserét követően ismét Nagy K. veszélyeztetett, a lövése az oldalhálóban kötött ki. Nagy Zoltán egy elveszettnek tűnő labdát mentett meg, majd Sándor beadásáról sajnos lemaradt Urbin. A 66. percben bőven lehetett jegyzetelni, hiszen kettős cserét hajtottunk végre, emellett Nikitscher Tamásnak Rúsz Márton játékvezető felmutatta a második sárgát. Annak ellenére, hogy emberhátrányba kerültünk, 1-1-re módosítottuk az állást. Egy kezezés miatt büntetőhöz jutottunk, amit Nagy Krisztián értékesített. A hátralévő időben a Kaposvár birtokolta többet a labdát, a 86. percben Andrics kísérletét szögletre tolta Szabados. Ahogy közeledtünk a meccs végéhez, egyre nagyobb nyomás nehezedett labdarúgóinkra, ám sokáig nem változott az eredmény. Aztán az utolsó pillanatokban Andrics beköszönt, így a Kaposvár otthon tartotta a három pontot.

A bajnokságban most kisebb szünet következik, Belényesiék legközelebb november 22-én lépnek pályára, ekkor a Haladást látják vendégül.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–DEBRECENI EAC 2–1(1–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. Játékvezető: Rúsz Márton.
KAPOSVÁR: Pogacsics – Ur, Nagy T., Varjas Z.(Bíró D., 76.)– Nagy J., Szabó B., Gál M., Földi, Vachtler – Erdei– Balázs Zs (Andrics, a szünetben)., Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter
DEAC: Szabados – Nagy Z. (Szabó K., 66.), Orosz , Belényesi, Papp F. – Nagy K.,( Karikás, 91.) Nikitscher, Spitzmüller, Sándor T. – Urbin(Bíró P., 70.) Burai (Kertész, 66.). Vezetőedző: Sándor Tamás
Gólszerző: Szarka (7.), Andrics (93.), ill. Nagy K (70. – 11-esből)
Sárga lap: Nagy J. (22.) ill. Nikitscher (52.), Papp F. (75.), Szabados (93.)
Piros lap: Nikitscher (66.)

Fotó: Derencsényi István