Acsádi Bence: Bízom a pontszerzésben

Kéthetes pauzát követően ismét útjára indul a labda a Merkantil Bank Ligában. A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a hazai környezetben még veretlen Gyirmóttal csap össze. Acsádi Bence elmondta, Sigér Ákosért is fognak hajtani.

A válogatott szünet után a nyolcadik fordulót rendezik meg az NB II-ben. A tizenötödik helyet birtokló DEAC a képzeletbeli dobogó legalsó fokán álló Gyirmóthoz látogat, a mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik. A kisalföldiek a 2016/17-es idényben még a legmagasabb osztályban szerepeltek, ezt követően sorrendben a hatodik, a harmadik és a hetedik pozíciót kaparintották meg a második vonalban. Csertői Aurél tanítványai a mostani kiírásban eddig tizenhárom egységgel gazdagodtak. Érdekesség, hogy a gyirmótiak a pontjaik zömét (tízet) hazai pályán gyűjtötték, többek között a Lokit is két vállra fektették az ALCUFER Stadionban.

Együttesünknek vendégségben még nem jött ki a lépés, hiszen a Soroksár, a Siófok és a Szolnok otthonában is vereséget szenvedett. Szakmai stábunk biztosan nem számíthat Sigér Ákosra, aki a Győr elleni 3-2-es győzelem során súlyosan megsérült.

“Ellenfelünk előkelő helyen áll a táblázaton, ebből kiindulva nehéz, hajtós meccsre készülünk. Kielemeztük a gyirmótiak játékát, a videózás során kiderült, hogy a középpályás soruk meglehetősen masszív. Emellett a pontrúgásaiknál észnél kell lennünk. Szeretnénk megszakítani az idegenbeli rossz sorozatunkat, bízom a pontszerzésben. A pihenő alatt három napot kaptunk a regenerálódásra, aminek köszönhetően felfrissülve vághattunk bele újra az edzésekbe. Sajnáljuk, hogy Sigér Ákos hosszú időre kidőlt, ugyanis ő fontos láncszeme a csapatnak, de a hétvégén érte is küzdeni fogunk!” – nyilatkozta Acsádi Bence. A 19 esztendős hálóőr a legutóbbi három bajnokin őrizte a DEAC kapuját. Saját teljesítményével kapcsolatban elmondta, úgy érzi, hogy megállta a helyét.

A Gyirmót-DEAC bajnokit Kovács Imre vezeti, az asszisztensei pedig Máyer Gábor és Ország Péter lesznek.

NB II 8. forduló
Gyirmót FC Győr-DEAC
2020. 09. 13. (vasárnap) 17:00, ALCUFER Stadion

Fotók: Derencsényi István