Állapotfelmérésekkel kezdett a DEAC labdarúgócsapata

Véget ért a rövid pihenő a DEAC labdarúgói számára, ma megkezdődött a felkészülés a 2020-2021-es NB II-es szezonra.

Az első napon dr. Szántó Sándor egyetemi tanár, sportorvosi tanszékvezető kontrollálása alatt a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központban (SET) különböző felméréseket végeztek a játékosok.

Pöszmet Tibor, a DEAC labdarúgó-szakosztályának vezetője honlapunknak elmondta, hogy az eredmények alapján állítja majd össze a szakmai stáb az edzésprogramot.

Szeretnénk az egyetemi háttér – SET, UniFit valamint a Sporttudományi Koordinációs Intézet – adta lehetőségeket minél jobban kihasználni – kezdte Pöszmet Tibor. – A mai felmérésen többek között FMS-, testösszetétel- és spirometriai vizsgálatok zajlottak. Ezekből kiderül, ki hol tart, és az eredményeket felhasználva építi majd fel a Balogh Pál vezette szakmai stáb az egész edzésprogramot.

A felméréseken az összes olyan labdarúgó részt vett, akivel már megegyezett a klub a folytatásról. Pöszmet Tibortól megtudtuk továbbá, hogy a napokban próbajátékosok is érkeznek a DEAC-hoz, és ha minden jól alakul, folytatódik a DVSC-vel való együttműködés.

Kedden délelőtt már a labda is előkerül, Balogh Pál a Dóczy József utcai sporttelepen tart majd edzést a csapatnak.