Antal Gábor: Meg akarjuk kezdeni a felzárkózást

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata három fordulót követően pont nélkül áll a táblázat utolsó helyén az NB II-ben. Együttesünk vasárnap Siófokra utazik, Antal Gábor másodedző abban bízik, hogy a Balaton partján végre megszakad a rossz sorozat.

Nem úgy sikerült a DEAC rajtja a másodosztályban, ahogy a játékosok, a szakmai stáb tagjai vagy a drukkerek remélték. A Loki elleni vereség miatt nem kell pironkodni, hiszen a piros-fehérek minden bizonnyal a bajnoki címért lesznek harcban. Ellenben a Soroksárral és a Doroggal vívott meccseken esélyünk lett volna a pontszerzésre, de sajnos ezekkel a sanszokkal nem tudtunk élni.

“Nyilván az első három forduló eredménye bizonyos mértékben megfogta a csapatot, de a fiúkat igyekszünk kirángatni ebből a hangulatból. A játékosokkal próbáljuk elhitetni, hogy van keresnivalójuk ebben az osztályban. A DVSC más szintet képvisel, így az a vereség valamilyen szinten kalkulálható volt. A Soroksár otthonában egy hajrában bekapott gól miatt maradtunk alul, bár azt hozzá kell tenni, hogy a Sori keretében több NB I-es tapasztalattal rendelkező futballista található. Úgy vélem, a Dorog hasonló kaliberű együttes, mint a DEAC. Vasárnap reális esélyünk volt a győzelemre, apróságokon múlt az a találkozó” – nyilatkozta Antal Gábor.

Alakulatunk vasárnap a Siófok otthonában javíthat a mérlegén. A Balaton-parti egylet az első két fordulóban a Haladás és a Budaörs is két vállra fektette, de a legutóbbi játéknapon a Lokitól pontot rabolt.

“Szeretnénk végre megszerezni az első győzelmünket, és meg akarjuk kezdeni a felzárkózást” – szögezte le a másodedző.

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata részben megújuló szakmai stábbal vágott neki a 2020/2021-es szezonnak. Balogh Pál vezetőedző munkáját az UEFA A licenccel rendelkező Antal Gábor is segíti.

“Egy hullámhosszon vagyunk Palival, nagyobb viták nem szoktak kialakulni közöttünk. Bizonyos dolgokat másképp látunk, de ez nem jelent gondot, sokkal nagyobb problémának tartanám, ha mindenről ugyanazt gondolnánk. Jól érzem magam Debrecenben, a teljes boldogsághoz már csak egy győzelemre lenne szükség” – zárta mondandóját Antal Gábor.

Fotók: Derencsényi István