Balogh Pál: Mindenkinek helyén volt a szíve

A DEAC labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a Magyar Kupa-mérkőzésen mindenki nagyon jó hozzáállást tanúsított, ennek is köszönhető, hogy sikerült kétszer is egyenlíteni, majd a végén fordítani.

Szombaton Balatonfüreden vendégszerepelt a DEAC labdarúgócsapata a Magyar Kupa 6. fordulójában. A mérkőzésen végig a mieink domináltak, mégis a hazaiak szereztek vezetést kétszer is. Sikerült egyenlítenünk, a 94. percben pedig a győztes gólt is megszereztük, ezzel a legjobb 64 közé jutottunk.

Az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét – kezdte az értékelést Balogh Pál vezetőedző. – Az elejétől kezdve odaszegeztük a hazaiakat a saját kapujuk elé, több helyzetet kialakítottunk, ziccerünk is volt, ami kimaradt, és ilyenkor, ahogy lenni szokott, az ellenfél az első lehetőségéből betalált. Erre azonnal tudtunk válaszolni Bíró Péter nagyon szép szabadrúgásgóljával. A második félidőben ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk, végig nyomás alá helyeztük a balatonfüredieket, megvoltak ezúttal is a helyzeteink, de megint ők szereztek gólt tizenegyesből. A végére azért kijött a két csapat közti különbség, a cseréknek is köszönhetően lendületesebb lett a játékunk, Székely Dávid kiegyenlített, a Burai Erik által kiharcolt büntetőt pedig Bíró Péter magabiztosan értékesítette. Az elsődleges célt, a továbbjutást teljesítettük.”

Balogh Pál ezúttal olyan játékosoknak is lehetőséget adott, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, és örömteli, hogy Gyönyörű Gergő bemutatkozhatott tétmeccsen.

“Mindenki nagyon jó hozzáállást tanúsított. Tipikus kupamérkőzés volt, a hazaiak nem sok sikerélménnyel a hátuk mögött várták ezt a találkozót, de nagyon lelkesen, szervezetten futballoztak. Az eredmény alakulása kedvezett neki, amíg úgy érezték, van sansz, megtettek mindent. Megnehezítették a dolgunkat, de nálunk helyén volt mindenkinek a szíve, ennek is köszönhető, hogy sikerült megfordítanunk a találkozót és továbbjutnunk” – tette hozzá Balogh Pál.

A DEAC legközelebb bajnoki mérkőzést játszik: vasárnap 17 órakor a Szeged vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Ligában.