Balogh Pál: Nincs veszítenivalónk

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata az újabb válogatott szünet után a Vasas otthonában lép pályára, a találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik.

Pátkai Máté, Radó András, Otigba Kenneth, Feczesin Róbert – ezeket a játékosok kis túlzással bármelyik NB I-es gárda elfogadná, de a kvartett jelenleg a másodosztályban küzd a Vasas sikereiért. A szezon előtt a Loki mellett az angyalföldi együttest tartották a legesélyesebbnek az osztályváltásra, ám következő vetélytársunk tizenegy forduló alatt csak háromszor diadalmaskodott, így jelenleg a 13. helyen áll a táblázaton.

“Annak ellenére, hogy a rajtnál kicsit beragadt a Vasas, még mindig bajnokesélyesnek tartom” – kezdte a beszélgetést Balogh Pál. “Ellenfelünk rendelkezik az egyik legerősebb kerettel a bajnokságban, emellett nagy költségvetésből gazdálkodhat. Ugyan minden meccsen a pontszerzés a célunk, de hétvégén nem lesz veszítenivalónk. Jó mérkőzést akarunk játszani, ehhez az összes játékosnak a maximumot kell kihoznia magából” – szögezte le a vezetőedző.

A táblázat 19. pozícióját elfoglaló DEAC az előző négy játéknapon a Gyirmót, a Kazincbarcika, a Szeged és a Békéscsaba ellen sem tudott pontot szerezni. Balogh Pál szerint több összetevő vezetett a gyengébb szerepléshez.

“Együtt sírunk és együtt nevetünk, így mindenkinek megvan a felelőssége ebben a szériában. Beszélgettünk a fiúkkal, igyekeztünk feltárni az okokat. Akadtak olyan bajnokik, amelyeken nekünk állt a zászló, mégsem tudtuk elkerülni a vereséget. Valamiért a szerencsefaktor sem akar átfordulni az oldalunkra. Az előző héten az edzéseken keményebben dolgoztunk, ugyanis a fizikai állapotunkat akartuk még inkább javítani. Sérülések is nehezítik a dolgunkat, például szombaton csak tizenöt mezőnyjátékos tudott tréningezni” – árulta el a szakember.

Néhány napja sorsoltak a Magyar Kupában: Belényesiék a Nagykanizsa otthonában harcolhatják ki a továbbjutást. A kanizsaiak az NB III Nyugati csoportjában érdekeltek ebben az idényben.

“Abból a szempontból nem volt szerencsénk, hogy gyakorlatilag az egész országot át kell utaznunk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az alacsonyabb osztályú csapatok mindig kettőzött erővel vetik bele magukat a küzdelembe. Ettől függetlenül a győzelem a célunk, hiszen minél hosszabb ideig szeretnénk talpon maradni a sorozatban” – fogalmazott Balogh Pál, aki hozzátette, két egykori játékosa jelenleg a Nagykanizsát erősíti.

Fotók: Kovács Anikó