Békéscsabai főpróba

A Debreceni Egyetem futballistái a jövő héten folytatják a szereplésüket az NB III Keleti csoportjában. Együttesünk őszi idénye remekül sikerült, 35 pontot szereztünk, ennek köszönhetően a második helyről várhatjuk az újabb meccseket. Papp Ferenc szerint nem érdemes még a feljutásra gondolni, csak a következő mérkőzésekre kell összpontosítaniuk.

Vasárnap megkezdődik a tavaszi idény a harmadosztályban. A DEAC az Ózd kizárása miatt szabadnapos lesz, ennek ellenére Schön László tanítványai ezen a héten is pályára lépnek, Békéscsabán vendégeskednek futballistáink.

“Komolyan fogjuk venni ezt a találkozót. Nem lesz mindegy, hogy milyen eredményt érünk el. Egy esetleges győzelem nagy lökést adhatna az előttünk álló feladatokhoz” – nyilatkozta Papp Ferenc, aki a hlsz.hu statisztikája szerint 1485 percet töltött a pályán az ősszel.

Együttesünk hetek óta arra törekszik, hogy ott folytassa a pontvadászatban, ahol decemberben befejezte. A felkészülés alatt arra is lehetőségük nyílt a játékosoknak, hogy minél jobban megismerjék a Kondás Elemért váltó Schön László elképzeléseit.

“Sok edzést tartott nekünk a szakmai stáb, emellett több felkészülési mérkőzést is játszottunk. A monotonitást változatos tréningekkel próbáltuk megtörni. Az edzőmeccseken változatos eredményeket értünk el. A találkozókon Schön László mindenkit megismerhetett, különböző felállásokat tesztelhetett. A Budaörsöt le tudtuk győzni, amit komoly eredménynek tartok. Az ősszel elindultunk egy olyan úton, ami jónak tűnik, erről a következő hónapokban sem kellene letérnünk. Hogy mit gondolok a feljutásról? Ezzel a kérdéssel még nem kell foglalkoznunk. Mindig csak a következő meccsre szeretnénk összpontosítani, nem akarunk számolgatni” – hangsúlyozta rutinos védőnk. Egyébként a listavezető Füzesgyarmat előnye mindössze kettő pont a DEAC-cal szemben.

A keretben nem történt nagy változás, bár Rezes László megszerzéséből sokat profitálhatunk. Rezes a pályafutása során négyszer lett bajnok a Lokival, emellett háromszor a Magyar Kupában is aranyérmet szerzett.

“Fontos, hogy az őszi alapcsapat együtt marad. Laci leigazolásával emberileg és szakmailag egyaránt sokat erősödött az együttes. Több játékost ismert már régebbről, ez is megkönnyítette a beilleszkedését” – zárta mondandóját Papp Ferenc.

A DEAC március 14-én a Hatvan otthonában nyitja a tavaszi idényt.