Bereczki Dániel a DEAC-hoz igazolt

A 25 éves támadó gólokkal és asszisztokkal vétetné észre magát a Debreceni Egyetem csapatában.

Újabb mozaik került a helyére a DEAC keretében: a vezetőség a szezon végéig szóló szerződést kötött Bereczki Dániellel. A labdarúgónak nem lesz idegen a cívisváros, mivel egykoron a DVSC-ben szerepelt. Az élvonalbeli tapasztalattal rendelkező támadó nyáron a Kazincbarcika ajánlatára bólintott rá. A borsodiaknál az őszi szezonban 18 NB II-es összecsapáson jutott szóhoz. Bereczki pályafutása korábbi szakaszában az utánpótlás-válogatottakban (U17, U18, U20) is bizonyíthatott.

“Debreceni vagyok, az előző félévet leszámítva mindig itt játszottam. Az ősszel is figyelemmel követtem a DEAC teljesítményét. Tisztában vagyok azzal, hogy sokszor az utolsó pillanatokban úszott el a pontszerzés, ennek fényében szerintem nem reális a csapat jelenlegi helyezése. A barcikai kitérő abból a szempontból pozitív volt, hogy viszonylag sok játéklehetőséget kaptam, így a súlyos sérülésem után játékban és erőnlétben egyaránt megfelelő szintre jutottam. Főleg szélsőként vetettek be eddig, de támadóként sem jövök zavarba. Szeretem a kombinatív futballt, bízom benne, hogy gólokkal és gólpasszokkal tudom meghálálni a bizalmat” – nyilatkozta Bereczki.

Új játékosunk számára a beilleszkedés nem okozott problémát, ugyanis sok egykori csapattársa erősíti együttesünket, emellett Sándor Tamás és Györki Gábor futballról alkotott filozófiáját a Lokinál már megismerhette.

“Amikor először beléptem az öltözőbe, kis túlzással azt éreztem, hogy szinte már évek óta a DEAC-ban játszom. Eddig két edzésen vettem részt, de a közös hangot mindenkivel megtaláltam” – hangsúlyozta Bereczki Dániel.

Sereghajtó együttesünk vasárnap a 18. helyezett Dorog otthonában lép pályára. Bereczki úgy véli, egy jó rajtból kellő önbizalmat meríthetnének a folytatásra.

“A tabellára pillantva megállapíthatjuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk, de nem tartom lehetetlennek a bennmaradást. A hétvégén az egyik közvetlen riválisunkkal csapunk össze, bár a jelenlegi helyzetünkben teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, ugyanis győzelmekre van szükségünk. Nyílt mérkőzésre készülünk, de meg akarjuk szerezni a három pontot Dorogon. Ebben a bajnokságban egy-egy összecsapáson gyakran apróságok döntenek, és ha egy csapat zsinórban néhány találkozót sikerrel vesz, nagyot lép előre” – zárta mondandóját a 25 éves futballista.