Bronzérem az utánpótlás-tornán

A DEAC labdarúgó-szakosztályának U11-es korosztálya a harmadik helyet szerezte meg a Bőcsön rendezett utánpótlás-tornán.

Két csapattal, az U11-es és az U10-es korosztállyal vett részt a DEAC azon a labdarúgó utánpótlás-tornán, amelyet a hétvégén rendeztek Bőcsön hét együttes részvételével. Szerencsére a mérkőzések idejére elállt az eső, így a gyerekek igazi futballidőben rúghatták a bőrt.

Az U10-es csapatunk eggyel idősebbek ellen lépett pályára, ráadásul most először játszott 6+1-es rendszerben. Ők végül a 4. helyen végeztek a csoportjukban, de mindenki ellen bátor, támadó focit játszottak. A fizikális különbségek az eredményeket nagyban befolyásolták, de láthatóan jó úton halad ez a korosztály, amely a tornán sok tapasztalatot gyűjthetett.

Az U11-sek a csoport második helyén fejezték be a küzdelmeket. Az első meccsen 3-1-re megverték a helyi Bőcs csapatát, míg a második mérkőzésen 2-1-re alulmaradtak a Kisvárdával szemben.

A bronzmérkőzésen nagy akarat és győzni akarás jellemezte a fiúkat, amelynek eredménye egy döntetlen és egy sikeresen megnyert büntetőpárbaj lett.

Mester Norbert vezetőedző elmondta, hogy a tornán látott szép megoldásokat, de a legfontosabb ismét a játék élménye volt, főleg a jelenlegi helyzetben, amikor minden ilyen eseményt meg kell becsülni.