Cívisvárosi csapatok találkoznak

A DEAC szombaton 17 órakor a kis Lokit fogadja az NB III-ban.

A 28. fordulót rendezik meg a hétvégén a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban, az Északkeleti csoport cívis derbijén a Debreceni Egyetem gárdája a DVSC II-t fogadja a Dóczy utcai Sportcampuson.

Hatpontnyi és kéthelyezésnyi különbség van a két együttes között a dobogó legalsó fokán tanyázó kis Loki javára, vagyis egy győzelemmel felzárkózhatnak a vendéglátók a piros-fehérek mögé.

A DEAC védőjét, Korhut Mihályt még mindig különös érzések töltik el a DVSC elleni párharc előtt, hiszen hosszú évekig meghatározó tagja volt a Lokomotívnak, és sok szép siker részese lehetett.

– A mai napig furcsa ellenük pályára lépnem, akár az első, akár a második csapatukról van szó – nyilatkozta játékosunk. – Az őszi mérkőzésünkön 4–1-re kikaptunk tőlük, úgyhogy az annyira nem jó emlék… Ennél sokkal jobb eredményt szeretnénk elérni szombaton, reméljük, sikerülni fog – mondta Korhut, aki természetesen nem akart sokat elárulni abból, mire készülnek a mérkőzésen.

– Ismerjük a taktikájukat, és persze felvételeket is néztünk az ellenfélről. Bízunk benne, hogy amit gyakoroltunk a héten, az „ülni fog”, nyilván ők is készültek a mi játékunkból, a pályán majd eldől, mire megyünk. A csapat hangulatán javított, hogy négy nyeretlen bajnoki után győzni tudtunk, holott Egerben egyáltalán nem könnyű nyerni. Azon leszünk, hogy a DVSC II ellen is miénk legyen a három pont – zárta eszmefuttatását a válogatott futballista.

NB III Északkeleti csoport 28. forduló

DEAC–DVSC II

szombat 17 óra, Dóczy utcai Sportcampus