DASE: Könnyed siker a szezonzárón

Kovács Miklós együttese magabiztos győzelmet aratott a Hajdúhadház felett, így a hetedik helyen zárta a megyei I. osztályú bajnokságot.

A záróakkordjához érkeztek a megyei bajnokságok, a felnőtteknél is az utolsó fordulóra került sor szombaton. A DASE a Hajdúhadház otthonába látogatott, ahol az erőviszonyok és a tabella alapján egyértelmű esélyesként léphettek pályára a mieink.

Mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, a DASE többet birtokolta a labdát, de eleinte nem talált fogást ellenfelén. Az első gólra a játékrész feléig kellett várni, ekkor Bucz Bence beadását követően Hegedűs Györk közelről kotorta a labdát a hadházi kapuba. Nem sokkal később egy mélységi indítást Al-Sheraji a balösszekötő helyéről a léc alá bombázott, megduplázva ezzel csapatunk előnyét. A folytatásban is a mieink akarata érvényesült, egy labdaszerzés után Takács Tamás pedig meg is szerezte a harmadik találatot, így megnyugtató előny birtokában fordulhattunk.

A szünet után sem változott a játék képe, fizikális küzdelem zajlott a pályán, enyhe vendégfölénnyel. Al-Sheraji második góljával már 4–0-ra vezetett a DASE. A hajrában ugyan összejött a szépítés a házigazdának, ám győzelmünk így sem forgott veszélyben, végül háromgólos különbséggel múltuk felül riválisunkat. Kovács Miklós együttese 14-5-11-es mérleggel, s 47 ponttal a hetedik helyen zárta a megyei I. osztályú bajnokságot.

Megyei I. osztály, 30. forduló

Hajdúhadházi FK–DASE 1–4 (0–3)

DASE: Polyák – Takács T. (Balogh Á., 56.), Molnár M. (Kang I., a szünetben), Bencze (Dobos, 56.), Szabó J., Éder B. (Balogh B., 56.), Deák (Molnár B., 56.), Nagy B. (Nagy N., 56.), Bucz, Hegedűs (Bartha, 56.), Al-Sheraji

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Hegedűs (22.), Al-Sheraji (28., 58.), Takács T. (31.)

Kovács Miklós: Az első félidőben különösen jól játszottunk, s a fordulás után is megvalósítottuk az elképzeléseinket, így összességében elégedett lehetek a látottakkal. Pozitívum, hogy a fiúk nem vették félvállról a mérkőzést, szerettük volna szépen lezárni a szezont, ami sikerült is. A hozzáállás és a mutatott játék is rendben volt, ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet arattunk.

Fotó: Papp Attila