DASE: Siyabonga az utolsó percben mentett pontot

Kovács Miklós alakulata az első félidő végén hátrányba került, ám a hosszabbításban összejött az egyenlítés.

Ahogy a testvércsapat, úgy Kovács Miklós legényei is harcban vannak még a harmadik helyért, de hogy továbbra is legyen esély megszerezni a bronzérmet, a hátralévő fordulókban nem szabad hibázniuk. Szombaton rangadó várt együttesünkre, ugyanis a Nyíradony személyében egy közvetlen rivális látogatott a Böszörményi úti Campusra.

Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a fiúk, az első perctől beszorították ellenfelüket a tizenhatosuk elé. A vendégek megszállták a kapujuk előterét, csak a védekezéssel voltak elfoglalva, apró szabálytalanságokkal igyekeztek megtörni a mieink lendületét. Hiába a fölény, a vezető találat csak nem akart megszületni, sőt a 43. percben egy szerencsés góllal a Nyíradony került előnybe.

Fordulás után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a mieink, akkora volt a fölény, hogy egy térfélen, a vendégekén zajlott a játék. A kék-fehérek foggal-körömmel védték előnyüket, ennek ellenére sok helyzetet sikerült kidolgozni, ám az a fránya gól továbbra is váratott magára. Letelt a rendes játékidő, a Nyíradony már készült az ünneplésre, de a 93. percben a csereként pályára lépő Siyabonga Hegedűs beadását befejelte, ezzel megmentett egy pontot csapatunk számára.

Megyei I. osztály, 28. forduló

DASE–Nyíradony: 1–1 (0–1)

DASE: Kerekréti – Nagy B., Éder B., Fényi, Jihnjuk (Győri, 66.), Csák, Szabó J. (Hegedűs, 73.), Éder G., Bucz, Balogh B. (Nagy L., 33.), Éles (Siyabonga, 52.)

Vezetőedző: Kovács Miklós

Gólszerző: Siyabonga (93.)

Kovács Miklós: Nagy erőket mozgósítottunk, többet birtokoltuk a labdát, míg ellenfelünk elsősorban a védekezésre koncentrált. Próbálták tördelni a játékunkat, de az is igaz, támadásainkban az első félidőben kevesebb volt az átütő erő, ráadásul kaptunk egy balszerencsés gólt, így hátrányból várhattuk a folytatást. Szünet után még jobban felpörgettük a játékunkat, rengeteg helyzetünk volt, de csak az utolsó utáni pillanatban tudtunk egyenlíteni. Nagyot küzdöttek a fiúk, egy pillanatra sem adták fel, a hármas sípszóig mentek előre.

Tudósított: KZT