DASE: Vállalható vereség az éllovastól

Már az első félidőben kialakult a végeredmény a DASE–Hajdúszoboszló mérkőzésen, Kovács Miklós alakulata kétgólos vereséget szenvedett listavezető vendégétől.

A villanyfényes kupaderbit követően ezúttal a megyei I. osztályú bajnokságban mérte össze erejét az éllovas Hajdúszoboszló gárdájával a DASE felnőttcsapata. A kék-fehérek behűtött pezsgőkkel érkeztek Debrecenbe, hiszen egy szombati győzelemmel bebiztosíthatták bajnoki címüket. Az erőviszonyok ismeretében erre jó esélyük volt, a listavezető ugyanis eddigi 25 fellépéséből mindössze egy alkalommal hagyta el vesztesen a pályát, míg a mieink stabil középcsapatnak számítanak, Kovács Miklós együttese az ötödik helyért küzd a bajnokságban.

Jobban kezdtek a vendégek, s ahogyan a két csapat kupameccsén, ezúttal is hamar megszerezték a vezetést, Éles Zoltán egy lecsorgó labdát a tizenhatos vonaláról, jobbal a bal felső sarokba bombázott. Polyák Martin ezt nem védhette, a folytatásban pedig akár egy keresztrejtvényt is kitölthetett volna, a várt szoboszlói nyomás ugyanis elmaradt, a mieink szervezett védekezése nem ízlett a bajnokaspiránsnak. A kék-fehérek többet birtokolták a labdát, de meddő mezőnyfölényben futballoztak, egészen a félidő hajrájáig, amikor egy bedobást követően Éles kapáslövése utat talált a debreceni kapuba. A látottak alapján reálisnak mondható, kétgólos szoboszlói előnnyel fordultak a felek, ám a DASE játékára sem lehetett panasz.

A szervezettség a második félidőben is jellemző volt csapatunkra, s ekkor már kisebb lehetőségek is adódtak a mieink előtt, de Somogyi Marcell állta a sarat. Lendületes, jó iramú mérkőzést játszott a két együttes, elsősorban a mezőnyben zajlott a játék, kevés minőségi helyzetet jegyezhettünk fel. Polyákot két alkalommal pontrúgás után tesztelték a szoboszlóiak, ám kapusunk jó napot fogott ki, ahogyan a helyére beálló Deák Olivér is, aki az utolsó tíz perc vendégfölénye ellenére megőrizte kapuját a góltól. Sajnos a túloldalon sem esett találat a második félidőben, így a Hajdúszoboszló kétgólos győzelemmel ünnepelhette bajnoki címét, míg a mieink ezúttal a tisztes helytállásnak örülhettek.

Megyei I. osztály, 26. forduló

DASE–Aqua-General HSE 0–2 (0–2)

DASE: Polyák (Deák O., 83.) – Gudmundsson (Molnár M., 36.), Bencze, Kang I. (Kiss L., 69.), Szabó J., Éder G., Bucz, Balogh B. (Molnár B., 77.), Éles (Nagy B., 69.), Nagy N. (Kang II., 83.), Deák Z. (Éder B., 77.)

Edző: Kovács Miklós

Kovács Miklós: Igyekeztünk jól megszervezni a védekezésünket, ami végig jól működött, két átlövésből kapott góllal szenvedtünk vállalható vereséget. A vendégek esélyeshez méltóan többet birtokolták a labdát, ugyanakkor előttünk is adódtak helyzetek, nagy akarattal olykor sikerült eltüntetnünk a két csapat között lévő tudásbeli különbséget. Örültem volna, ha sikerül betalálnunk, de így sem érheti kritika a fiúkat, ugyanis amit előzetesen elterveztünk, azt megvalósítottuk, játékosaim fegyelmezetten futballoztak, s betartották a taktikai utasításokat.

Fotó: Égerházi Péter