DEAC II: Kiszakadt a gólzsák

Visszavágott az őszi fiaskóért a Hajdúhadháznak második számú csapatunk, amely kiütéses győzelmével nagy lépést tett a bennmaradás felé.

A debreceni vidámpark ikonikus, kukac hullámvasútjához hasonlít a DEAC megyei I. osztályú felnőttcsapatának idei szezonja, Katona Lászlóék ugyanis a poklot és a mennyet egyaránt megjárták év közben, ám hiába látszanak a fejlődés jelei, még mindig fenyeget a kiesés veszélye. E tekintetben roppant fontos, alsóházi rangadót rendeztek szombat délután a DEAC Sportcampuson, ahol a mieinkhez hasonlóan 15 pontos Hajdúhadház volt az ellenfél. Ősszel fájó, ötgólos vereséget szenvedtünk riválisunktól, így volt miért törlesztenünk, a fiúk pedig ennek szellemében végig maximális hőfokon égtek.

Az első negyedóra játékára a nagy tét rányomta bélyegét, mindkét oldalon számos pontatlan átadás tördelte a játékot, s a kapuk sem forogtak veszélyben. A görcsös kezdést követően a DEAC vált kezdeményezőbbé, a Hajdúhadház védekezésre kényszerült, de negyedórával a szünet előtt, Kincses Dániel találatával sikerült feltörnünk a reteszt. Gólra helyzettel válaszoltak a vendégek, a fiatal Urbán Gergely azonban a helyén volt, nem úgy kollégája, Jónás Máté, aki a 40. percben alászaladt egy beadásnak, így megduplázta előnyét a DEAC. Két percre rá Csák Zsolt is beköszönt, ezzel megnyugtató, háromgólos előny birtokában fordulhattunk.

A fordulás után kissé megemelkedett a pulzusunk, ugyanis Halder Péter góljával szépített a Hajdúhadház, ám sokáig nem reménykedhettek a vendégek, mert Molnár Márton, majd Bojti Ádám is betalált, így félórával a lefújás előtt négygólosra hízott a különbség. A végjátékra teljesen elkészült erejével riválisunk, míg a mieink rendkívül felszabadultan, látványosan futballoztak, s kombinatív támadások végén növelték tovább előnyüket. Negyedóra leforgása alatt hatszor volt eredményes Katona László alakulata, ráadásul mindegyik gólunkat más-más játékos szerezte, így elmondható, hogy ezen a napon csapatként múltuk felül ellenfelünket. A vége 11–1 lett, a mieink lehengerlő játékkal tettek nagy lépést a bennmaradás felé. Szép volt, fiúk!

Megyei I. osztály, 26. forduló

DEAC II–Hajdúhadházi FK 11–1 (3–0)

DEAC II: Urbán – Áros (Gyarmati, 68.), Juhász B. (Bakó, 68.), Csák (Kertész K., 73.), Barabás (Fodor, 73.), Bojti (Papp G., 73.), Molnár M., Katona Z., Tóth L., Katona T., Kincses (Hermann, 72.)

Edző: Katona László

Gólszerzők: Kincses (28.), Áros (40.), Csák (42., 70.), Molnár M. (52., 77.), Bojti (60.), Katona T. (70.), Kertész K. (80.), Hermann (83.), Katona Z. (86.)

Katona László: Tisztában voltunk a találkozó súlyával, ez pedig eleinte kissé megbénított bennünket, de a második félidőben már felszabadultan futballoztunk, s összességében minden úgy alakult, ahogyan elterveztük. Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy jóval előkelőbb helyet érdemelnénk a tabellán, ám nem kesergünk az elhullajtott pontok miatt, igyekszünk a jövőbe tekinteni, s a hátralévő mérkőzéseinken hasonlóan meggyőző teljesítménnyel előrukkolni. Fiatal csapatom ezúttal a játék minden elemében felülmúlta riválisát, le a kalappal a srácok előtt!

Fotó: Égerházi Péter