Döntetlennel zárt a DASE Püspökladányban

Meg nem adott gólok, tizenegyes, megadott gólok, volt itt minden, mint a búcsúban.

A megyei I. osztály 14. fordulóját rendezték meg szombaton, Kovács Miklós csapatának utaznia kellett. A nagy utazás végén azért az kijött, hogy a Püspökladány elleni összecsapás elején nem igazán találtuk a játékunkat, s ez kitartott az első félidő végéig. A hazaiak kaptak egy jogos büntetőt, melyet sikerült is értékesíteniük, ezzel pedig a 18. minutumban meg is szerezték a vezetést. Helyzetek adódtak még mind a két együttes előtt az első negyvenöt percben, ám újabb gól már nem született.

A szünetben edzőnk igyekezett rendezni sorainkat, ennek köszönhetően pedig egy teljesen más felfogásban léptünk pályára. A gólunk pedig érett, majd meg is jött. A 64. percben Bucz Bence lőtte ki a hosszút a jobbösszekötő helyéről, gyönyörű találata után pedig 1–1 volt az állás. Maradtunk támadásban, szebbnél szebb akciókat vezettünk, mi uraltuk a mérkőzést, ám az újabb gólig már nem tudtunk eljutni. Azt túlzás lenne állítani, hogy a Püspökladány semmit nem csinált, előttük is adódtak még helyzetek, ám jól álltuk a sarat hátul. És akár szó szerint is lehet érteni a sarat, hiszen majdhogynem egy mocsaras közegben fejezték be a mérkőzést a felek, mely 1–1-es döntetlennel zárult.

Megyei I. osztály felnőtt 14. forduló

Püspökladány–DASE: 1–1 (1–0)

DASE: Polyák – Kiss (Nagy B. 65′), Nagy L., Hamza, Fényi, Éder G., Bucz, Siyabonga, Vilmányi (Hegedűs 70′), Deák (Barcza 65′), Inspiration (Éles 70′)

Edző: Kovács Miklós

Gólszerző: Bucz 64’

Kovács Miklós: Az első félidőben nem igazán találtuk a játékunkat. A helyzeteink megvoltak, de szünet után tempót váltottunk. Ebben a játékrészben azt éreztem, kontroll alatt tartjuk a mérkőzést, de csak az egyenlítésig sikerült eljutnunk.

P.I.