Egy ötössel zárult a derbi

A megyei I. osztály 20. fordulójában az utolsó előtti Józsa együttesét fogadta a DASE.

Győzelem – vereség jellemzi Kovács Miklós csapatának tavaszi teljesítményét, a sorminta alapján szombaton ismét győzelemnek kellett következnie. Erre minden esélye meg is volt a mieinknek, ugyanis az utolsó előtti helyen álló Józsa volt a soros ellenfél.

Jól indult számunkra a mérkőzés, a 6. percben egy kapu előtti kavarodás végén Varsányi megszerezte a vezetést. Bár a mieink akarata érvényesült a folytatásban, a vendégek jól szervezett védelmén nem nagyon találtuk a rést, sőt, a 16. minutumban egyenlített a Józsa. Kicsit akadozott csapatunk játéka, ennek is tudható be, hogy a félidő végéig nem sikerült újra bevenni a vendégek kapuját.

Ahogy az első, úgy indult a második játékrész, egy szabadrúgás után Nagy Leventéhez került a labda, aki nem hibázott. A kék-fehérek nem estek össze, továbbra is szervezetten futballoztak. A fordulat a 68. percben következett be: Bucz Bence fordult le a védőjéről és szerezte meg csapatunk harmadik találatát. A gól után a vendégek hevesen reklamáltak, ezt a játékvezető kiállítással jutalmazta, sőt a Józsa edzőjének is felmutatta a piros lapot. Emberelőnybe kerülve lényegében az történt a pályán, amit Kovács Miklós legényei akartak, az utolsó negyedórában Nagy levente és Kang Junhyuk is betalált, ezzel ki is alakult az 5-1-s végeredmény.

Megyei I. osztály felnőtt 20. forduló

DASE – Józsa SE: 5-1 (1-1)

DASE: Polyák – Hegedűs (Nagy B. 70’), Bucz (Kiss L. 76’), Éder (Balogh B. 76’), Éles (Inspiration 60’), Jihnjuk (Takase 70’), Vilmányi, Varsányi (Junhyuk 76’), Fényi, Győri (Nagy N. 70’), Nagy L.

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Varsányi 6’, Nagy L. 49’, 75’, Bucz 68’, Junhyuk 87’

Kovács Miklós: A nagyarányú győzelem ellenére nem volt könnyű mérkőzés, a Józsa szervezetten futballozott, nehezen tudtuk feltörni a védelmüket. Az első félidőben még nem igazán állt össze a játékunk, de sikerült megszereznünk a vezetést, viszont ellenfelünk egyenlített. A harmadik gólunk után már nem volt nehéz dolgunk, emberelőnybe is kerültünk, így a vége sima lett. Mindenképp kiemelném, hogy négy saját nevelésű játékosunk – akik még szerepelhetnének az ifik között – is pályára lépett és jó teljesítményt nyújtottak.