Egy pont az utolsó hazai meccsen

A megye egyes bajnokság 29. fordulójában fordulatos és gólokban bővelkedő mérkőzést játszott a DASE.

Utolsó hazai fellépésére készült szombaton Kovács Miklós együttese, mely játéknapon a kiesés ellen menekülő Püspökladányt fogadták. A vendégeknek egy pont is elég volt, hogy biztosítsák megye egyes tagságukat a következő szezonra, csapatunk viszont szeretett volna győzelemmel búcsúzni a hazai pályától.

Csapatunk kezdett jobban, de a vendégek alaposan megszervezték védelmüket, ennek ellenére adódtak lehetőségek a vezetés megszerzésére. A 18. percben végül meg is született az első gól, melyet Csák Zsolt jegyezhetett. Akár növelhettük volna előnyünket, de a tizenhatos előtt rossz döntések születtek. A ladányiak is próbálkoztak, ezeket a támadásokat jól szűrték meg a fiúk, így minimális előnyből várhatták a folytatást.

A második félidő elején kihasználtak egy védelmi hibát a vendégek és egyenlítettek, de Csák hamar visszaállította a kétgólos különbséget. Hátul ismét hibáztunk, ezt pedig újabb góllal büntette a Püspökladány, majd a 78. percben át is vették a vezetést. Csapatunk nagyobb fordulatszámra kapcsolt, az ellenfél viszont mindent meg tett annak érdekében, hogy megőrizze előnyét. Tették ezt sikeresen egészen a 85. percig, ekkor Győri villant és góljának köszönhetően döntetlennel zárult a párharc.

Megyei I. osztály felnőtt 29. forduló

DASE – Püspökladány: 3-3 (1-0)

DASE: Polyák – Bencze (Fényi 67’), Hamza (Nagy L. 42’), Hegedűs (Nagy N. 78’), Csák, Molnár (Éder 78’), Éder, Sike (Éles 67’), Győri, Takase (Nagy B. 67’), Jihnjuk (Balogh 78’)

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Csák 18’, 56’, Győri 85’

Kovács Miklós: Szerettünk volna győzelemmel búcsúzni a hazai pályától, de az látszott a két csapat nem ugyanazzal a motivációval ment bele a meccsbe. Ellenfelünk a kiesés ellen menekült, számukra már a döntetlen is elég volt, hogy biztosítsák bennmaradásukat, ezért pedig mindent meg is tettek. Számunkra különös tétje nem volt a mérkőzésnek, ez meg is látszott a játékunkon, helyenként jól fociztunk, rúgtunk három gólt. De olyan egyéni hibákat vétettünk, melyekért büntetett a Püspökladány, valószínű, hogy kiélezettebb meccsen ezek a hibák elmaradtak volna. Akartak a fiúk, egy kis extrával meg tudtuk volna nyerni a mai találkozót.