Egy pontot ért a remek rajt

A Debreceni Egyetem együttese zsinórban harmadik bajnokiján maradt veretlen.

A DEAC futballistái bizakodva várhatták a Haladás elleni vasárnapi meccset, hiszen az előző két forduló során négy egységgel gazdagodtak. Sándor Tamás vezetőedző a Kaposvár elleni kezdőcsapatba csak egy helyen nyúlt bele: Bényei Balázs helyét Nagy Zoltán vette át. Az enyhítésnek köszönhetően a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók kilátogathattak a szombathelyi arénába.

A Hali-drukkerek a meccs elején elégedetlenkedhettek, hiszen a hetedik percben Holdampf szabálytalanul állította meg a hazai tizenhatoson belül Kundrák Norbertet, Oláh Gábor játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Nagy Krisztián állt, aki a kapu jobb oldalát vette célba, Verpecz pedig nem tudott hárítani. Szűk negyedórával később még ingerültebbek lehettek a hazai szimpatizánsok, ugyanis egy lecsorgó labdánál Székely helyezkedett a legjobban, majd 11 méterről leadott lövése a jobb alsóban kötött ki. Sokáig nem vezettünk két góllal, mivel a 26. minutumban Tóth Milán harcolt ki tizenegyest. Dragóner Filippel először még kibabrált Zöldesi Illés, de a kipattanónál már Dragóner nyerte kettejük párharcát. A szünetig még akadtak veszélyes jelenetek a kapunk előtt, ám a szünetre egygólos fórral mehettünk.

A második játékrészt a Vas megyeiek nyitották jobban: Medgyes 16 méterről leadott lökete után zördült meg újra a hálónk. A folytatásban ellenfelünk előtt adódott több lehetőség, de meg tudtuk óvni a kapunkat az újabb találattól. Azért mi sem csak a védekezéssel törődtünk, a hajrában néhányszor ígéretesen passzolgattunk a szombathelyi tizenhatos környékén, ám óriási ziccert nem sikerült kidolgoznunk.

Együttesünk ugyan a szezon végén búcsúzik az NB II-től, ám az utóbbi meccsein becsülettel hajtott, ennek köszönhetően már három forduló óta veretlen. A jó szériát a Pécs elleni hazai bajnokin folytathatják Székelyék, ezt a meccset jövő vasárnap rendezik meg a DEAC Sportcampuson.

Merkantil Bank Liga NB II 36. forduló
Szombathelyi Haladás-DEAC 2-2 (1-2)
Szombathely. Haladás Stadion, 406 néző. Vezette: Oláh Gábor (Bede Tamás, Bertalan Dávid)
Haladás: Verpecz – Csilus, Mocsi, Bosnjak, Németh Milán – Holdampf, Kiss B., Debreceni – Tóth M., Dragóner, Medgyes. Vezetőedző: Mátyus János.
DEAC: Zöldesi – Székely, Nagy Z, Papp, Zachán – Nikitscher (Sidibe, 33.)., Kundrák, Nagy K., Sándor – Orosz, Sármány (Kias B., 46.). Vezetőedző: Sándor Tamás.
Gólszerzők: Nagy K. (11-esből,), Székely (20), Dragóner (26.). Medgyes (48.).
Sárga lap: Holdampf (7.), Papp (50.), Zachán (56.), Zöldesi (82.).

Fotó: Derencsényi István