Egy ponttal gazdagodott a kis DEAC

Fiókcsapatunk idegenben, a Nyíradony otthonában folytatta bajnoki szereplését a megyei élvonalban vasárnap délután.

A 11. fordulóval folytatódott vasárnap a megye egyes bajnokság idei sorozata, mely játéknapon idegenben, a Nyíradony otthonában lépett pályára fiókcsapatunk. Két vereséget követően arra készültek Katona László legényei, hogy ezen a hétvégén térnek vissza a győztes útra.

Bátor támadójátékkal rukkoltak elő az egyetemisták az első félidőben, csak rossz helyzetkihasználásuknak köszönhető, hogy nem sikerült megszerezni a vezetést már a mérkőzés elején. Jó ritmusban, lendületesen futballozott csapatunk, többször forgott veszélyben a hazaiak kapuja, de hiába, még a nagy ziccerek is kimaradtak. Védelmi megingásainkat kihasználva Nyíradony előtt is adódtak lehetőségek, de gól egyik oldalon sem született ebben a játékrészben.

Szünet után sem változott a játék képe, Papp G. Benedek átlövésével azonban az 54. percben megtört a jég, vezetést szerzett Katona László együttese. Sajnos nem örülhettünk sokáig az előnynek, nem sokkal később ugyanis egyenlített a Nyíradony, Nagy Tamás volt eredményes. A folytatásban mindkét csapat eldönthette volna a maga javára a mérkőzést, a mieink közelebb álltak  a győzelemhez, újabb gól azonban már nem született, így 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Megyei I. osztály, 11. forduló

Nyíradonyi VVTK–DEAC II 1–1 (0–0)

DEAC II: Kovács D. – Áros (Kertész, 66.), Papp G., Hermann (Fodor, 84.), Barabás, Orbán (Sütő, 74.), Váradi, Balogh Á. (Varga B., 74.), Juhász, Arany, Kasza (Csernyánszky, 81.)

Edző: Katona László

Gólszerző: Papp G. (54.)

Katona László: Jól játszottunk, az első félidőben nekünk volt több helyzetünk, sőt, komoly ziccereink, de egyet sem tudtunk értékesíteni. A szünet után sikerült megszereznünk a vezetést, de túlságosan is kitámadtunk, fellazultunk hátul és ellenfelünk egyenlített. A játékrész második felében mindkét oldalra eldőlhetett volna a mérkőzés, a helyzetek száma alapján három pontot érdemeltünk volna.

Tudósított: KZT