Elhozott egy pontot idegenből a kis DEAC

A megyei első osztályban vitézkedő csapatunk szombaton a Hajdúböszörmény otthonában lépett pályára.

A Hajdúnánás ellen megduplázta győzelmei számát Katona László legénysége, így bizakodva várhatták a következő fordulót. Nem ígérkezett könnyűnek a szombati párharc, ugyanis a Hajdúböszörmény elkapta a fonalat, egymás után kétszer is győztesen hagyták el a pályát.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadó felfogásban futballozott, ennek köszönhetően egy színvonalas félidőt láthattak mindazok, akik kilátogattak a Hajdúböszörményi Városi Sport- és Rendezvényközpontba. Valamivel többet birtokolták a labdát a mieink, de a vezetést Tonhaizer révén a hazaiak szerezték meg. Nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt csapatunk, ez meg is hozta a várt eredményt, az első negyedóra végén Orbán Alex ledolgozta a hátrányt. Katona Zoltán legényei futballoztak veszélyesebben, de ismét a kék-fehérek kerültek előnybe a 32. percben, ezt pedig meg is őrizték a játékrész végéig.

A második félidőben inkább mezőnyben zajlott a játék, kevés lehetőséget lehetett feljegyezni. A mieink próbálták ledolgozni a hátrányt, a hazaiak pedig bevinni a döntő találatot, de a kapuk elvétve kerültek veszélybe. A 75. percben végül megtört a gólcsend, Kemecsei Csaba a hálóba juttatta a labdát. A mérkőzés hajrájában még tettek néhány kísérletet a felek, hogy dűlőre jussanak, újabb találat viszont nem született, csapatunk végül egy pontot elhozott a Hajdúböszörmény otthonából.

Megyei I. osztály felnőtt 6. forduló

Hajdúböszörményi TE – DEAC-II: 2-2 (2-1)

DEAC-II: Urbán – Balogh Á., Virág, Fodor, Kertész (Khalil 74’), Orbán (Sütő 85’), Ferenczi, Juhász, Puskás (Kemecsei 55’), Váradi, Víg

Edző: Katona László

Gólszerzők: Orbán 15’, Kemecsei 75’

Katona László: Az első félidő megye egyes szinten kifejezetten jó volt, mezőnyben és támadásvezetésekben mi voltunk jobbak, de két talált góllal ellenfelünk zárta előnnyel ezt a játékrészt. Szünet után esett a színvonal, inkább a küzdelem dominált, melyből mi jöttünk ki jobban, sikerült kiegyenlítenünk. Összességében igazságos eredmény született, bár kíváncsi lettem volna, miképp alakul a mérkőzés, ha mi szerzünk vezetést. Fiatal csapattal álltunk fel, de biztató volt a játék, a srácok bizonyították, bármikor lehet rájuk számítani.