Érvényesült a papírforma

A megye egyes bajnokság utolsó fordulójában a Nyíradony otthonába látogatott a DASE együttese.

A házigazdák számára volt igazán tétje a mérkőzésnek, ugyanis ahhoz, hogy biztosan a 2. helyen zárjanak, legalább egy pontot be kellett gyűjteniük. Kovács Miklós legénysége eredménytől függetlenül, mindenképp a középmezőnyben zártak a táblázaton, így felszabadultan futballozhattak.

Az első félidő a hazaiakról szólt, fölényben futballoztak, irányították a játékot, birtokolták a labdát. Komoly nyomást helyeztek védelmünkre, többször is veszélybe került a kapunk, de a 26. percig jól tartottuk magunkat, ekkor viszont bevitte a vezető találatot a Nyíradony. A hátralévő időben próbáltunk kijönni s szorításból, de támadásain elhaltak az ellenfél térfelén, szerencsére szünetig az adonyiak sem tudták növelni előnyüket.

Fordulás után nagyot változott a mérkőzés képe, csapatunk vette át a játék irányítását, egyre veszélyesebben futballoztunk, időnként beszorítottuk a hazaiakat védőharmadukba. Több lehetőség is adódott a hátrány ledolgozására, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, a vendéglátók viszont éltek a lehetőséggel, és megduplázták előnyüket a 69. percben. Próbált ritmust váltani csapatunk, a hármas sípszóig minden megtettek a fiúk, hogy legalább egy pontot megmentsenek, akár össze is jöhetett volna, de nem sikerült bevenni a kaput.

Megyei I. osztály felnőtt 30. forduló

Nyíradony – DASE: 2-0 (1-0)

DASE: Polyák – Molnár (Balogh 72’), Nagy B., Éles 72’), Hamza (Jihnjuk 72’), Nagy L. (Sike 72’), Hegedűs (Bencze 72’), Csák (Vilmányi 72’), Éder G., Bucz, Győri, Éder B. (Nagy N. 46’)

Vezetőedző: Kovács Miklós

Kovács Miklós: Az első félidőben nem találtuk a játékunkat, ellenfelünk fölényben futballozott, kapunk elé szegezett minket. Fordulás után mi voltunk jobbak, nyomást tudtunk gyakorolni a Nyíradonyra, voltak helyzeteink, de nem tudtunk egalizálni, ellenfelünk viszont betalált. A hátralévő időben is adódtak lehetőségek, de nem sikerült bevennünk a kaput. Ez volt az utolsó meccs, melyen én irányítottam a csapatot, szeretném megköszönni a fiúknak az elmúlt négy és fél évet, jó volt velük dolgozni, mindannyian remek sportemberek.