Extrákra lesz szükség a DEAC-tól

Támadónk, Al-Sheraji Rauf Mohamed szerint többet kell tenniük a sikerért.

Nem volt jó hétvégéjük a DEAC labdarúgóinak az NB III Keleti csoportjában, a fekete-fehérek az FC Hatvan otthonában szenvedtek 3-1-es vereséget. Bár jól kezdett a debreceni alakulat, a házigazdák feljöttek és ők gólokat rúgtak, míg a vendégek csak szenvedtek a pályán. Ezzel a csapat az ötödik helyen áll a tabellán, négy pontra lemaradva a dobogótól, amelyen telelni szeretnének Lakatosék. A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban Al-Sheraji Rauf Mohamed nyilatkozott honlapunknak.

– Ha tudnánk a rossz teljesítmény okait, akkor már a meccsen javítottunk volna a teljesítményünkön. Jól kezdtük a találkozót, domináltunk, ám idővel a hatvaniak átvették az irányítást, és egy elcsípett labdából megszerezték a vezetést. Fölényben játszottak, mi pedig tompák, vagy talán fáradtak voltunk. Szerencsére Korhut Misi az első félidő végén egy gyönyörű lövéssel egyenlített. A második játékrészt is megfelelően kezdtük, de egy pontrúgásból buta gólt kaptunk. Érezhető volt, hogy lelki fölénybe kerültek, mi pedig sokat hibáztunk, nem is éreztem magunkban az átütőerőt. Az a legfőbb gondunk, hogy mostanában kevés helyzetet tudunk kialakítani. Ez korábban nem volt jellemző ránk, több gólos győzelmeket arattunk, és nem kevés lehetőséget teremtettünk az ellenfél kapuja előtt. Természetesen dühös volt Sándor Tamás vezetőedző, a keddi edzésen biztosan el fogja mondani, miként látta ezt az összecsapást – mondta a középpályás.

S hogy mi lehet a megoldás a problémákra? – Ilyenkor sok apróságon múlik, hogy egy csapat visszazökkenjen a helyes kerékvágásba. Nem árt némi szerencse sem, és mentálisan is erősebbnek kell lennünk. Hatvanban is tettük a dolgunkat, de valahogy hiányzott a plusz agresszió, a még több futás. A támadásokba pedig extrákat kell belevinnünk, hogy eredményesebbek legyünk. Vasárnap az utolsó helyezett Békéscsaba ellen muszáj feledtetnünk az elmúlt mérkőzést, bízom benne, hogy be tudjuk húzni a győzelmet hazai pályán. Meg kell mutatnunk, hogy többre vagyunk képesek – fogalmazott Al-Sheraji.