Ezúttal sem sikerült a pontszerzés

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata az NB II 14. fordulójában az Ajka otthonában vendégeskedett.

A DEAC néhány nappal ezelőtt Nagykanizsán aratott 2-1-es győzelmet a Magyar Kupában. A szerdai kezdő kilenc helyen módosult Ajkán, csupán Spitzmüller István és Nikitscher Tamás “maradt meg hírmondónak”. A hazaiaknál Kis Károly vezetőedző bizalmat szavazott annak a Nagy Mihály Krisztiánnak, aki ebben az idényben már kilenc gólt szerzett.

A meccs első komolyabb lehetőségét az ötödik percben jegyezhettük fel, ekkor Szabados egy hosszú ívelés után bizonytalankodott, de Rétyi lövésénél Papp tisztázni tudott. Nem sokkal később Nagy Zoltán passzolt Sándor Tamáshoz, aki néhány méterről a kapufát találta el. Az első félidő derekán aztán rövid idő leforgása alatt kétgólos előnyre tett szert a házigazda. Előbb Görgényi kissé kiszorított helyzetből lőtt a debreceni kapu jobb alsó sarkába, majd Szabados röviden szabadított fel, így Zamostny Balázshoz került a játékszer, aki Nagy Krisztiánt hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

A szünetben Sándor Tamás két helyen is módosított: Belényesi és Székely helyére Orosz és Kertész érkezett. A Nagykanizsán duplázó Kertész Urbin passza után kilépett, de a lövése elsurrant a bal kapufa mellett. Az 52. percben Nagy Krisztián végleg eldönthette volna a találkozót, de Szabados nagyot hárított. A 72. minutumban aztán tovább nőtt a hátrányunk, hiszen egy szöglet után Rétyi kb. 20 méterről óriási gólt ragasztott. A lefújásig már nem módosult az eredmény, így csapatunk még mindig hat ponttal rendelkezik.

A DEAC legközelebb a Szentlőrincet látja vendégül, a meccs szerdán 13.30-kor kezdődik a Dóczy utcai stadionban.

FC Ajka-DEAC 3-0 (2-0)
Ajka, városi sportcentrum, 1000 néző. Játékvezető: Szőts Gergely.
FC AJKA: Horváth T. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. – Csizmadia (Szűcs, 82.), Zamostny (Stoiacovici, 88.), Rétyi (Irimiás, 78.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
DEBRECENI EAC: Szabados – Szabó K., Papp F., Belényesi (Orosz, 46.) – Nagy Z., Nikitscher (Soltész, 73.), Spitzmüller, Nagy K., Sándor T. (Gyönyörű, 73.) – Urbin (Bíró, 61.), Székely (Kertész, 46.). Vezetőedző: Sándor Tamás
Gólszerző: Görgényi (22.), Nagy K. (25.), Rétyi (72.).
Sárga lap: Sándor T. (66.)

Fotó: Derencsényi István