Felszabadultan fociztak az utolsó bajnokin

Nagyon akarta a bronzérmet a DEAC, ezért hét góllal terhelte meg a Békéscsaba hálóját.

Valósággal elgázolta a Békéscsaba II. együttesét a DEAC vasárnap délután a Kórház utcai Stadionban, az NB III. Keleti csoportjának 38., utolsó fordulójában az egyetemi gárda 7–0-ra nyert. Az idegenbeli siker azt jelenti, hogy eldőlt, a fekete-fehérek megszerezték a bronzérmet a bajnokságban. A cívisektől ketten is dupláztak, Trencsényi Bence és Szabó Levente, utóbbival tekintettünk vissza a fölényes győzelemre.

– Reménykedtünk, hogy a mérkőzés elején betalálunk, ami sikerült is – mondta a csatár. – Ezzel könnyebbé tettük a saját dolgunkat. Tudtuk, hogy jobbak vagyunk a csabaiaknál, és ezt bizonyítani akartuk a pályán. Talán nem volt hét gólnyi különbség a két gárda között, ám tegnap az egész csapatnak jó napja volt, így ilyen különbséggel is megérdemelten győztünk. Mindenki nagyon akarta a bronzérmet, és ez nem görcsösséget okozott bennünk, hanem felszabadult játékot eredményezett – fogalmazott támadónk, aki a saját teljesítményét így értékelte:

– A játékom az ellenfélnek is köszönhető, hiszen sok csapat betömörült ellenünk a szezon során, míg a békéscsabai fiatalok próbáltak focizni és letámadni bennünket. Emiatt nagy területek maradtak nekünk elöl, ezt használtuk ki.

A játékos a hazafelé tartó útról is szót ejtett kérésünkre.

– Jó hangulatban telt, és szerintem a keddi évzárón, ahol átvehetjük a bronzérmeket, ez csak fokozódni fog. Ami a nyarat illeti, pár vizsgám még hátra van, aztán jöhet a feltöltődés. Aktív pihenést tervezek, nem eresztek le teljesen, kondizni, mozogni fogok a holt szezonban is – árulta el Szabó Levente.