Felszabadultan futballozhatunk

A Debreceni Egyetem csapata ezúttal a Magyar Kupában találkozik a DVSC-vel.

Kedd és csütörtök között rendezik meg a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulóját, amelynek a végén eldől, hogy melyik 16 csapatnak marad esélye a végső győzelemre. A DEAC futballistái szerdán 13 órától a DVSC-t látják vendégül a DEAC Sportcampusban. A továbbjutás egy találkozón dől el, így ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, jön a hosszabbítás, és ha ott sem jutnak dűlőre az együttesek, tizenegyesek következnek. A papírforma alapján nem mi számítunk az összecsapás esélyesének, ebből kifolyólag teher nélkül futhatunk ki a pályára.

Egyik gárdának sem sikerült valami fényesen a legutóbbi bajnokija: a Loki Szolnokon maradt alul 2-1-re, ezzel 17 fordulót követően maradt pont nélkül az NB II-ben, míg együttesünk hazai környezetben 5-1-es vereséget szenvedett a Siófoktól, így 13 egységre került a bennmaradástól.

A pontvadászatban már két cívisvárosi derbit játszottunk, ezeken a piros-fehér vetélytársunk magabiztos győzelmeket (3-0, 4-1) aratott. A téli felkészülés során a főpróbát Kondás Elemér legénysége ellen tartottuk, erről az összecsapásról nekünk lehetnek kellemesebb emlékeink, hiszen Sármány találatával 1-0-ra diadalmaskodtunk.

A DEAC és a Loki is eddig két riválist búcsúztatott az MK mostani kiírásában: Spitzmüllerék a Balatonfüredet és a Nagykanizsát állították meg, Dzsudzsákék pedig a Tiszakécskét, valamint a BVSC-t fektették két vállra. Januárban egyébként megtartották a sorozat következő két fordulójának a sorsolását. A DEAC-DVSC összecsapást sikerrel vevő gárda a Taksony-Siófok párharc győztesét fogadhatja a nyolcaddöntőben.

A DEAC-DVSC derbit a Debreceni Televízió élőben közvetíti a DTV weboldalán, illetve a Youtube-on HD minőségben. A Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül szintén nyomon követhetik az eseményeket.

MOL Magyar Kupa 8. forduló
DEAC-DVSC
2021. 02. 10. (szerda) 13:00, DEAC Sportcampus – zárt kapuk mögött

Fotó: Derencsényi István