FIFA-bajnokság a DEAC fociedzői között

A labdarúgó-szakosztály utánpótlás edzői a kényszerű szünetet kihasználva egymás között esport FIFA-bajnokságot indítanak. A mérkőzéseket online is lehet majd követni.

Nyolc utánpótlás edző részvételével a napokban FIFA-bajnokságot indít a DEAC labdarúgó-szakosztálya. A szakemberek sorsolás alapján kaptak csapatokat, ennek eredménye:

Balla Imre (U16-os és U15-ös edző): Juventus
Benczik Zsolt (U14-es és U13-as edző): PSG
Hegedűs Györk (U10-es és U7-es másodedző, DASE-játékos): Tottenham
Karikás Krisztián (U15-ös és U16-os másodedző, DEAC NB III-as játékos): Real Madrid
Kertész Tamás
(U17-es és U19-es másodedző, DEAC NB III-as játékos): Barcelona
Mester Norbert
(U10-es és U7-es edző): Bayern München
Molnár Bálint
(U11-es edző és DASE-játékos): Liverpool
Takács Tamás
(U12-es és női U16-os edző, DASE-játékos): Manchester City

A mérkőzések (amelyeket online közvetítünk) előre egyeztetett időpontban zajlanak majd. Először mindenki játszik mindenkivel, majd jönnek a helyosztó összecsapások.

A mérkőzéseket itt lehet majd élőben nézni

A már ismert időpontok:
Takács Tamás (Manchester City) – Hegedűs Györk (Tottenham Hotspur)
április 22., 17.30

Karikás Krisztián (Real Madrid) – Hegedűs Györk (Tottenham Hotspur)
április 22., 18.30

Balla Imre (Juventus) – Kertész Tamás (Barcelona)
április 23., 17.30

Takács Tamás (Manchester City) – Kertész Tamás (Barcelona)
április 23., 18.30

A résztvevők így vélekednek a bajnokságról:

Balla Imre: – A sorsolás nem volt annyira kegyes hozzám, mivel Barca szurkoló vagyok, de úgy érzem, Ronaldóval megváltom a világot és odaérek a dobogóra. A FIFA-tudásom jobb a labdarúgó játéktudásomnál, de meglátjuk, ez is mire lesz elég.

Benczik Zsolt: – A FIFA-val való kapcsolatom 1997-re nyúlik vissza, akkor a mostani ellenfeleim közül páran még nem is éltek. Mivel hosszú évek óta nem volt controller a kezemben, ezért vérmes reményeim nincsenek a fiatal csikók ellen, de az biztos, hogy nem fogom könnyen adni a bőrömet, a becsúszás gombra még emlékszem!

Hegedűs Györk: – Nyilván a nekem kisorsolt csapat a leggyengébb… Viszont szerencsére ellenfeleim nem képviselnek jelentős játékerőt, így akár a zs csapattal is kiállhatok.

Karikás Krisztián: – Mit várok a bajnokságtól? Mindenkit szeretnék legyőzni, legfőképp Kertész Tamást. Mondjuk nem lesz nehéz dolgom, annyira nem képvisel nagy játékerőt a megfigyelőink szerint. A csapatom jó, játékosaim profik tudjak mi a dolguk! Cél a bajnoki cím!

Kertész Tamás: – Azt várom, hogy simán megnyerem! Pedig nem tudok játszani, de én vagyok a legjobb! Ennél rosszabb sorsolást elképzelni sem tudtam volna… Nem baj, alkalmazkodom és Messi megy a padra! Hala Madrid!

Mester Norbert: – Ha az ellenfeleim olyan jó FIFA-játékosok, mint edzők akkor nagyon színvonalas bajnokságot láthatunk. Pozitív előjelnek számít, hogy tudom, mi az a FIFA, de a képességeimet tekintve talán előnyösebb lenne, ha hamis igazolással egy U7-es játékosom játszana helyettem. Mint a legkisebb korosztály edzője elmondhatom, hogy itt is a játék öröme lesz a legfontosabb. A Bayern München csapatát kaptam. Ismerkedem a kerettel, remélem a karantén alatt sem lustálkodtak Lewandowskiék.

Molnár Bálint: – Egész biztosan jó hangulatban fog telni a bajnokság, örülök ennek a kezdeményezésnek. Csak attól félek, sok kört kell majd menni a karantén után a Teniszkébe, hogy kárpótoljam a többieket, miután kitömöm őket. Bár nagyon kíváncsi vagyok a kollégákra, hogy játszanak! A Liverpool csapata jutott nekem, ami nem is rossz, mivel szoktam velük játszani, bár jobb lett volna szeretett csapatomat, a Real Madridot kapni! Remélem, nem okozok csalódást a sok Liverpool-szurkolónak! Segédemnek, Rácsai Lajosnak is a kedvenc csapata, így remélem, beindul majd a MANÉ-FIRMINO-SALAH hármas.

Takács Tamás: Bízom benne, hogy Guardiolát tudom pótolni…